MobilePay spørgsmål og svar pr. 26.05.2020


Maksu myymälässä

Mikä on kanta-asiakas- tai jäsennumeroni?

Saat kanta-asiakas- tai jäsennumerosi kauppiaalta, joka tarjoaa kanta-asiakkuutta.

Mitä kanta-asiakkuus tai jäsenyys MobilePayn kautta maksaa?

Kanta-asiakkuuden tai jäsennumeron lisääminen MobilePay-sovellukseen ei maksa mitään.

Miten kanta-asiakkuudet toimivat?

Jos olet yhteistyökumppanimme kanta-asiakas, voit rekisteröidä kanta-asiakkuutesi MobilePayhin, niin saat automaattisesti kaupan tarjoamat jäsen tai kanta-asiakas edut joka kerta, kun maksat MobilePaylla kyseisessä myymälässä. 

MobilePay-sovelluksessa näet, mitkä kauppiaat tukevat ratkaisua.

Toimi näin, lisätäksesi kauppiaan kanta-asiakaskortti:

Miten lisään kanta-asiakaskortin MobilePayhin?

Lisätäksesi jäsenkorttisi MobilePay-sovelluksessa toimi näin:

  1.  Kirjaudu MobilePay-sovellukseen.
  2.  Napsauta Valikko
  3.  Napsauta Kanta-asiakkuudet
  4.  Valitse lisättävä kanta-asiakkuus tai jäsenyys
  5.  Syötä kanta-asiakas- tai jäsennumerosi
  6.  Napsauta Jatka

Huomioithan, että osa kanta-asiakaskorteista lisätään kauppiaiden omista sovelluksista. 

Miten maksan MobilePaylla myymälässä?

Myymälät voivat tarjota MobilePay-maksamista kahdella ratkaisulla. Maksat joko myymälän MobilePay-lyhytnumerolla (usein pienyritykset) tai maksat suoraan päätteen tai valkoisen MobilePay-tunnistimen avulla.

Maksu myymälän MobilePay-lyhytnumerolla

Maksa myymälän MobilePay-lyhytnumerolla syöttämällä summa ja lähettämällä rahat myymälän MobilePay-kyltissä näkyvään 5-merkkiseen numeroon. Näytä kuitti kassalla kun olet hyväksynyt maksun. 

Maksu valkoisen MobilePay-tunnistimen tai maksupäätteen kautta

Jos maksat MobilePaylla maksupäätteen tai valkoisen MobilePay-tunnistimen kautta, toimi seuraavasti:

Muista, että puhelimesi Bluetooth-yhteyden on oltava päällä, jotta voit suorittaa maksun.

QR-koodi

Jos sinulla on ongelmia Bluetooth-yhteyden kanssa, voit käyttää MobilePay -tunnistimessa olevaa QR-koodia. Tee näin:

Onko sinulla ongelmia?

Varmista aina, että puhelimessasi on käyttöjärjestelmän uusin versio, koska useimmat toiminnot eivät toimi vanhempien versioiden kanssa. Android käyttäjien on myös hyvä huomioida, että puhelimen sijaintipalvelut on oltava päällä kaupassa maksettaessa. 
Katso tekniset vaatimukset.
Katso videosta, miten MobilePaylla maksetaan kassalla.

Mikä on MobilePay Back?

MobilePay Back on MobilePayn kampanja, jonka aikana sinulla on mahdollisuus saada MobilePaylla myymälässä, sovelluksessa tai myyntiautomaateissa maksamasi ostosumma takaisin. Tämä ei edellytä sinulta mitään muuta kuin sen, että maksat ostoksesi MobilePaylla ja että olet liittänyt MobilePay-sovellukseen tilinumerosi. 

Olenko ilmoittautunut kilpailuun?

Ei, et ole ilmoittautunut kilpailuun. Kaikki MobilePayn käyttäjät ovat automaattisesti mukana kampanjassa. ja olet vain onnekas jos saat maksamasi summan takaisin. Siinä kaikki.

Onko kampanjassa mukana ainoastaan maksaminen myymälöissä ja sovelluksissa?

Tällä kertaa päätimme esitellä MobilePay Backin maksettaessa MobilePaylla myymälöissä, myyntiautomaateissa ja sovelluksissa. Verkkokaupat, toistuvaisuoritukset eivätkä yksityishenkilöiden väliset siirrot ole tällä kertaa mukana kampanjassa.

Miten ostosumman takaisin saava henkilö valitaan?

MobilePay Back perustuu MobilePayn rakentamaan algoritmiin, joka valitsee kampanja-aikana MobilePaylla ostoksensa maksavien joukosta rahansa takaisin saavat käyttäjät reaaliaikaisesti ja täysin sattumanvaraisesti. Toisin sanoen, kuka tahansa, joka maksaa ostoksensa MobilePaylla voi saada maksamansa summan takaisin kampanja-aikana.

Pitääkö minun tehdä jotain?

Vain maksaa ostoksesi MobilePaylla. Jos saat ilmoituksen MobilePayhin, että olet saanut maksamasi summan takaisin, ei sinun tarvitse tehdä mitään vastaanottaaksesi summan. Jos et vielä ole ottanut ilmoituksia käyttöösi, se kannattaa tehdä - näin pääsemme kertomaan sinulle, jos onni suosii.

Mistä tiedän, että olen saamassa ostosumman takaisin?

Jos onni suosii, saat rahojen palautuksesta viestin puhelimeesi MobilePaylta. Viesti saapuu noin minuutin sisällä maksutapahtuman vahvistamisesta. Rahat palautuvat MobilePayhin liitetylle tilillesi.

Saako kauppias maksun minulta normaalisti?

Kauppias saa maksun sinulta tavalliseen tapaan ja ostotapahtuma näkyy myös tapahtumissasi tavallisena MobilePay-maksuna.

Kuka maksaa ansaitun summan minulle?

MobilePay maksaa ansaitun summan sinulle takaisin.

Milloin palautus näkyy tililläni?

Jos tilisi on Danske Bankissa, rahat siirtyvät sinulle heti. Muussa tapauksessa arkisin ennen kello 16.30 palautettavat maksut ovat vastaanottajan pankista riippumatta perillä saman päivän aikana. Arkisin klo 16:30 jälkeen ja viikonloppuisin tehdyt palautukset tulevat tilille seuraavana pankkipäivänä. Näet saamasi summan MobilePayn Tapahtumat-listalta.

Kuinka paljon maksuja palautetaan?

Kampanja-aikana palautettavien maksujen kokonaismäärä on 1 500 kpl ja niiden yhteissumma on 20 000 €.  Palautettavan ostoksen summa voi olla enintään 100 €. Näinollen ostoksen summan ylittäessä 100 € se ei ole mukana kampanjassa.

Liittyykö MobilePay Backiin jotain ehtoja?

MobilePayn yleisiä ehtoja ei ole muutettu. Pääset lukemaan ehdot osoitteesta www.mobilepay.fi/asiakastuki/ehdot. Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta www.mobilepay.fi/mobilepayback.

Voinko poistaa kanta-asiakkuuteni MobilePaysta?

Kyllä, voit poistaa kanta-asiakastietosi MobilePaysta.