MobilePay spørgsmål og svar pr. 03.03.2021


WeShare

Aloittaminen

Mikä on WeShare?

WeShare on sovellus, jonka avulla on helppo pitää kirjaa kuluista, kun lähdette porukalla matkalle, järjestätte juhlat tms. Voitte jakaa maksut, lähettää kuvia ja keskustella samassa sovelluksessa.

Voitte jatkuvasti nähdä, kuinka paljon kukin ryhmän jäsen on maksanut. WeShare laskee tarkasti, kenen pitää maksaa ja kuinka paljon. Näin ryhmän kirjanpito on koko ajan ajan tasalla ja tilitys on nopeaa ja helppoa kun kaikilla on käytössä MobilePay. Huomaa, että kaikilla ryhmän jäsenillä on oltava WeShare ja MobilePay, jotta tilit pystytään tasaamaan.  

Luo WeShare-sovelluksella tapahtuma ja kutsu osallistujat. Ryhmän osallistujina voitte suunnitella ja pitää kirjaa yhteisistä kuluista, aina ensimmäisestä ideasta viimeiseen maksuun. WeShare pitää kirjaa ryhmän kuluista, jotta kenenkään ei tarvitse muistella, kuka on kenellekin velkaa.

Lataa WeShare älypuhelimeesi. Voit ladata sovelluksen App Storesta iPhonea varten tai Google Playsta Android-laitteita varten.  

 

Miten pääsen alkuun WeSharen kanssa?

Aluksi sinun on asennettava WeShare-sovellus.

Lataa WeShare älypuhelimeesi. Voit ladata sovelluksen App Storesta iPhonea varten tai Google Playsta Android-laitteita varten.

Jos sinulla ei ole MobilePayta, napsauta Minulla ei ole MobilePayta. Käy sitten läpi rekisteröitymisprosessi:

Kaikilla ryhmän jäsenillä on oltava WeShare ja MobilePay tilitystä varten, mutta voitte tietenkin aloittaa tietojen syöttämisen, vaikka kaikki eivät ole vielä mukana.


Onko kaikilla oltava MobilePay, jotta voimme käyttää WeSharea?

Kaikilla ryhmän jäsenillä on oltava WeShare ja MobilePay tilitystä varten, mutta voitte tietenkin aloittaa tietojen syöttämisen, vaikka kaikki eivät ole vielä mukana. Kun olette valmiit tekemään tilityksen, kullekin ryhmän jäsenelle ilmoitetaan, onko hän maksamassa vai saamassa rahaa, ja kenelle ja kuinka paljon hänen on maksettava.

Käyttö

Mitä teen, jos saan uuden puhelimen?

Jos olet rekisteröitynyt WeShareen MobilePayn kautta, lataa WeShare-sovellus ja liity uudelleen. Jos rekisteröidyit manuaalisesti, tee se uudelleen.

Mitä teen, jos vaihdan puhelinnumeroa?

Jos olet rekisteröitynyt WeShareen MobilePayn kautta, avaa profiilisi ja paina Nouda tiedot MobilePaysta. Jos sinulla ei ole MobilePay-profiilia, vaan rekisteröidyit WeShareen manuaalisesti, voit muokata numeroasi WeShare-profiilissasi.

Näet profiilitietosi napsauttamalla nimeäsi etusivun vasemmassa yläkulmassa.

Miten lopputilitys tehdään WeSharessa?

WeShare tekee laskelmat ryhmän kirjanpitoa varten niin, että kunkin jäsenen on tehtävä ainoastaan yksi siirto. 

Kaikilla ryhmän jäsenillä on oltava WeShare ja MobilePay nopeaa ja helppoa tilitystä varten. Jos sinun on maksettava, paina Maksa osuutesi MobilePaylla, jolloin rahat siirretään automaattisesti ryhmän muille jäsenille.

Miten saan yleiskuvan ryhmän kuluista?

Avaa ryhmä, jonka kulut haluat nähdä. Napsauta vihreää Näytä kulut -painiketta chat-sivulla. Nyt näet kuinka paljon olet maksamassa tai saamassa rahaa. Kun napsautat Näytä yleiskuva kaikista kuluista, näet lisäksi kaikkien käyttäjien tilat, luettelon ryhmän maksuista sekä listan suoritetuista maksuista.

Voinko poistaa/lisätä ryhmään jäseniä perustamisen jälkeen?

Kyllä, voit poistaa/lisätä ryhmään jäseniä. 

Tee näin: 

Jos lisäät henkilön, hän osallistuu kaikkiin tuleviin kuluihin, mutta ei aikaisempiin.  Jos poistat henkilön, hänellä ei saa olla velkaa eikä hän saa olla saamassa rahaa.

Tietoa WeSharesta

Kuka hallinnoi ryhmää?

Kaikki jäsenet voivat kutsua uusia jäseniä. Kaikki jäsenet voivat lisätä uusia maksuja ja jättää ryhmän halutessaan. Ryhmän hallinnointi on siten omissa käsissänne.

Mitä kurssia valuuttamuunnin käyttää?

Kun syötät summan ulkomaan valuutassa, se muutetaan automaattisesti euroiksi. Kurssit päivitetään noin kerran päivässä.  

Miten poistan ryhmän?

Voit poistaa ryhmän poistamalla itsesi ryhmästä. Voit tehdä sen ryhmän asetuksista napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta.  Napsauta sitten nimesi vieressä olevaa roskakoria. Et voi poistaa itseäsi, jos olet saamassa rahaa tai velkaa muille. 

Miten poistan WeSharen?

Napsauta Poista profiilini. Huomaa, että kaikki sovellukseen syötetyt tiedot häviävät. 

Näet profiilitietosi napsauttamalla nimeäsi etusivun vasemmassa yläkulmassa.