Yksi teknologia-alusta – parempi tavoittavuus

Mies ja nainen katsovat puhelmista MobilePay-sovellusta

Yksi teknologia-alusta – parempi tavoittavuus

MobilePayn ja norjalaisen Vippsin yhdistyminen sai hyväksynnän 1. marraskuuta 2022. Olemme nyt aloittaneet yhdistymisen ja tuotteiden kokoamisen yhteiselle teknologia-alustalle tullaksemme parhaaksi ja käytetyimmäksi mobiililompakoksi niin asiakkaillemme, kumppaneillemme ja käyttäjillemme.
Tavoitteenamme on, että alkuvuodesta 2024 meillä on yksi sovellus, joka tunnetaan Suomessa ja Tanskassa nimellä MobilePay ja Norjassa nimellä Vipps. Sovellukset toimivat yhdellä teknologia-alustalla, joka kokoaa yhteen yli 11 miljoonaa käyttäjää ja yli 400 000 kauppiasta ympäri Pohjoismaita.

Parempia ratkaisuja, nopeammin

Yhteinen alusta mahdollistaa skaalautuvien ja rajat ylittävien ratkaisujen kehittämisen. Voimme käyttää kehitysresurssejamme tehokkaammin ja pystymme näin paremmin vastaamaan tarpeisiisi sekä tuomaan tuotteemme markkinoille nopeammin.    
 
Yhdistymisessä ei ole kyse ainoastaan maksamisesta. Haluamme helpottaa asiakkaidemme matkaa kohti kaupankäynnin digitalisaatiota ja samalla varmistaa, että sovelluksemme käyttökokemus on helppo ja sujuva.  
Nainen toisen naisen reppuselässä nauraen

Siirrymme uuteen API-rajapintaan vuoden 2024 alussa

Jotta meillä on edellytykset toimia joustavammin ja tarjota entistä laajemmin käytettäviä ratkaisuja, on meidän korvattava nykyiset MobilePay Point of Sale ja MobilePay Invoice  API-rajapinnat vuoden 2024 alkuun mennessä uusilla, yhteisen teknologia-alustamme API-rajapinnoilla. Tämä siirtymä tarkoittaa uutta integraatiota. 

Paljon mahdollisuuksia yhden rajapinnan kautta 

Uusi toteutuksemme tarjoaa yhden sisäänpääsyn teknologia-alustaamme. Tämä mahdollistaa aiempaa helpomman pääsyn kaikkien tuotteidemme sekä lisäarvopalveluidemme rajapintoihin. Fyysisille kaupoille tarjoamissamme ratkaisuissa jatkamme jo aiemmin valitsemaamme suuntaa ja kehitämme entistä joustavampia ratkaisuja QR-koodeihin perustuviin maksuihin. Uuden ratkaisun kautta on mahdollisuus ottaa käyttöön esimerkiksi sähköiset kuitit, etukupongit tai kanta-asiakkuusohjelmaan kirjautumisen.
MobilePayn kuva teiden risteytymisestä

Voit käyttää nykyisiä rajapintoja vuoteen 2024 saakka

Uuden rajapinnan tarjoamien mahdollisuuksien odotetaan olevan saatavilla vuoden 2024 alkupuolella. Voit käyttää nykyisiä Invoice- ja Point of Sale–ratkaisuja siihen saakka.
 Päivitämme tämän sivun tietoja heti, kun meillä on lisää kerrottavaa uuden rajapinnan dokumentaatiosta. 

Olemme matkalla kohti yhteistä alustaa

Aloita uuteen Vipps MobilePay-alustaan tutustuminen nyt, jotta olet valmis siirtymään sen käyttöön alkuvuodesta 2024. Uusi Vipps MobilePay-alusta kattaa 11 miljoonaa käyttäjää ja yli 400 000 maksupistettä pohjoismaissa.

Tutustu rajapintadokumentaatioon ja pyydä tunnukset uuteen Merchant Test -testiympäristöön.

Picture with Vipps and MobilePay logo.