22. lokakuuta 2018

MobilePay maksuvaihtoehdoksi K-ryhmän kaupoissa – vuodesta 2019 tulossa mobiilimaksamisen läpimurtovuosi

K-ryhmä ja MobilePay ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä mobiilimaksusovellus MobilePay tulee käyttöön 1 200 K-ryhmän kauppaan vuoden 2019 aikana. K-ryhmän asiakkaiden parissa tehdyn tutkimuksen mukaan asiakkaat ovat selvästi kiinnostuneita mobiilimaksamisesta, vaikkakin toistaiseksi harva on kokeillut sitä kaupan kassalla.

Mies ja poika kaupan leipomo osastolla ottamassa ruokaa

”Uskomme, että vuodesta 2019 tulee läpimurtovuosi mobiilimaksuille kivijalkakaupoissa, kun K-ryhmä alkaa tarjota mahdollisuutta ruokakaupoissaan. Tutkimuksemme mukaan lähes joka toinen K-ryhmän asiakas aikoo kokeilla mobiilimaksua kaupan kassalla tulevan vuoden aikana, mikäli se on mahdollista”, K-ryhmän Chief Digital Officer Anni Ronkainen kertoo.

MobilePay tulee ensivaiheessa vuoden 2019 aikana käyttöön noin 1 200 K-ruokakaupassa, ja myöhemmin sen on suunniteltu tulevan maksuvaihtoehdoksi myös muihin K-ryhmän kauppoihin. Verkkokaupoista MobilePay on käytössä Hehkun verkkokaupassa, ja jo kuluvan syksyn aikana sen avulla voi maksaa myös Intersportin ja Budgetsportin verkkokaupoissa. 

”Etsimme koko ajan uusia tapoja helpottaa asiakkaidemme arkea. Tässä digipalveluilla on keskeinen rooli: rakennamme tulevaisuuden kauppaa, jossa digitaalisuus ja kivijalka täydentävät saumattomasti toisiaan. K-ruokakauppoihin tuleva MobilePay on tästä hyvä esimerkki, sillä se on nopea ja turvallinen käyttää: ostokset voi maksaa puhelimen näytön pyyhkäisyllä vaikka niitä pakatessa ja halutessa Plussa-edut kirjautuvat automaattisesti mukaan”, Ronkainen toteaa.

Joka kolmas asiakas erittäin tai melko kiinnostunut mobiilimaksamisesta

Mobiilimaksaminen on kasvattanut suosiotaan Suomessa voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Esimerkiksi MobilePaylla tehtiin tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana lähes 6,3 miljoonaa siirtoa, kun koko viime vuonna siirtoja tehtiin 3,8 miljoonaa kappaletta.

“Uskomme kasvun jatkuvan vahvana myös tänä ja ensi vuonna. Suomen laajimman kauppaverkoston kautta K-ryhmällä on tässä merkittävä rooli. Yhteistyö K-ryhmän kanssa on meille luontevaa siksi, että K:ssa asiakaslähtöinen digiajattelu on kaiken toiminnan perustana”, toteaa MobilePay Finlandin toimitusjohtaja Anniina Heinonen.

K-ryhmän asiakkaiden parissa tehty tutkimus vahvistaa, että suomalaisilla on kiinnostusta mobiilimaksamiseen. 

”Tällä hetkellä mobiilimaksamista kaupan kassalla kertoo kokeilleensa vasta alle 10 prosenttia vastaajista, mutta ilahduttavasti useampi kuin joka kolmas vastaaja, 35 prosenttia, on kiinnostunut mobiilimaksamisesta joko erittäin tai melko paljon. Siksikin olemme iloisia, että pystymme tarjoamaan tämän mahdollisuuden tulevaisuudessa yli tuhannessa ruokakaupassamme”, Ronkainen summaa.

Fakta: Maksu ruutua pyyhkäisemällä – Plussan saa saumattomasti mukaan

 • MobilePay toimii Android- ja iPhone-älypuhelimilla, kaikilla korteilla ja kaikissa maksutapahtumissa, kuten kivijalkaliikkeissä ja verkkokaupoissa.
 • Sovelluksen kautta ostokset voi maksaa sujuvasti ja nopeasti: maksettava summa tulee bluetooth-yhteyden kautta näkyviin puhelimen ruudulle, minkä jälkeen maksun voi hyväksyä puhelimen ruutua pyyhkäisemällä.
 • Sovellukseen voi tallentaa oman Plussa-kortin tiedot, jolloin samalla varmistaa kaikki Plussa-edut automaattisesti maksamisen yhteydessä.
 • Suomessa MobilePaylla on siirretty tänä vuonna 180 miljoonaa euroa 6,3 miljoonalla siirrolla.
 • MobilePaylla Suomessa tehdyt siirrot tammi-syyskuussa 2018 kasvoivat 150 % viime vuoden vastaavaan tarkastelujaksoon verrattuna. Kasvun uskotaan jatkuvan erittäin nopeana myös loppuvuonna.

Lisätietoja:

Anni Ronkainen, Chief Digital Officer, K-ryhmä, p. 010 5322 259, anni.ronkainen@kesko.fi
Anniina Heinonen, toimitusjohtaja, MobilePay Finland Oy, p. 050 422 3122, anniina.heinonen@mobilepay.fi
Anni Sironen, viestintäpäällikkö, K-ryhmä, p. 040 5432 238, anni.sironen@kesko.fi

Kesko ja MobilePay

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.

K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla kortteilla ja kaikilla maksutapahtumilla, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.

Tietoa MobilePaysta

 • MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, suurin fyysisten ja verkkokauppojen maksutapahtumien osalta.
 • Pohjoismaissa siirtoja ja maksuja tehtiin viime vuonna yhteensä 235 miljoonaa kappaletta. Euroissa rahasumma oli 8,6 miljardia euroa.
 • Tanskassa ja Suomessa MobilePaylla on 4,2 miljoonaa käyttäjää ja 100 000 kauppiasta asiakkaana.
 • Suomessa MobilePaylla on siirretty tänä vuonna 180 miljoonaa euroa 6,3 miljoonalla siirrolla. MobilePay on johtava mobiilimaksuratkaisu Suomessa käytöllä ja käyttäjämäärissä mitattuna.
 • MobilePaylla Suomessa tehdyt siirrot tammi-syyskuussa 2018 kasvoivat 150 % viime vuoden vastaavaan tarkastelujaksoon verrattuna. Kasvun uskotaan jatkuvan erittäin nopeana myös loppuvuonna 2018.
 • Sovellus toimii Android- ja iPhone-älypuhelimissa, kaikilla korteilla ja kaikilla maksutapahtumilla, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa.