19. joulukuuta 2018

MobilePay yleistyy myös viranomaispalveluissa

Suomalaiset voivat suorittaa maksunsa viranomaisten verkkopalveluissa yhä useammin älypuhelimella. Valtiokonttorin tuottama Suomi.fi-maksut tukee nyt myös MobilePayta. MobilePayn käyttö verkkomaksuihin kasvaa nyt erittäin nopeasti.

Nainen istumassa sohvalla tabletti ja puhelin kädessä, MobilePayn, suomi.fi ja Paytrailin logot

Mobiilimaksaminen yleistyy Suomessa kovaa vauhtia. Maksaminen onnistuu pelkällä älypuhelimella pian myös usean viraston verkkopalvelussa, sillä Valtiokonttorin tuottama Suomi.fi-maksut alkaa tarjota maksutavaksi MobilePayta.

Valtiokonttorin tuottaman Maksut-palvelun avulla suomalaiset voivat maksaa verkkomaksuja julkishallinnon organisaatioille niiden omissa digitaalisissa asiointipalveluissa. Paytrailin ja Netsin yhteenliittymä valittiin tähän palveluntarjoajaksi vuonna 2016 järjestetyn kilpailutuksen tuloksena. 

”Valtiokonttori on panostanut kovasti palveluidensa digitalisointiin, ja maksaminen kuuluu siihen yhtenä olennaisena osana”, Suomi.fi-maksut-palvelun käyttöönottojen projektipäällikkö Kirsi Launomaa

MobilePay täydentää Suomi.fi-maksuissa aiemmin tarjolla olleita maksutapoja. Maksaminen onnistuu muun muassa kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksulla sekä monilla pankki- ja luottokorteilla.

Maksut-palvelua ovat velvollisia käyttämään valtiohallinnon toimijat kuten viranomaiset, virastot ja liikelaitokset, kunnat sekä tuomioistuimet ja muut lainkäyttöelimet. Tällä hetkellä palvelua käytetään mm. Trafin sähköisissä palveluissa, Poliisin lupa-asioissa, kansalaisopistojen ilmoittautumisissa, kirjastojen myöhästymismaksuissa, joukkoliikenteen lipunmyynnissä ja liikuntapaikkavarauksissa. 

Verkkomaksut tehdään mobiilisti

Mobiilimaksusovellus MobilePayn käyttö on kasvanut voimakkaasti vuonna 2018. Sovelluksella maksaminen onnistuu yhä useammassa tilanteessa ja paikassa.

Mobiilimaksut yleistyvät myös verkkokaupoissa ja sovelluksissa tehtävissä maksuissa, sillä älypuhelimella maksaminen on huomattavasti vaivattomampaa muihin maksutapoihin verrattuna. MobilePaylla maksettaessa asiakas syöttää verkkopalveluun oman puhelinnumeronsa, jonka jälkeen maksupyyntö tulee saman tien MobilePayhin. Maksu hyväksytään MobilePayssa tuttuun tapaan yhdellä pyyhkäisyllä.

”MobilePaylla maksaminen on turvallista, mutta myös nopeaa ja vaivatonta. MobilePaylla maksaessa korttiyhtiöiden tarjoama suoja on voimassa ihan samalla tavalla kuin korttimaksamisessa. Asiakas ei joudu kaivamaan esiin tunnuslukulistoja tai syöttämään korttinumeroita. Pelkkä pyyhkäisy sovelluksessa riittää”, MobilePayn toimitusjohtaja Anniina Heinonen sanoo.

Verkkopalveluissa ja -sovelluksissa maksamisen helppous näkyy myös kasvuluvuissa. Marraskuussa verkkokaupoissa MobilePaylla tehtyjen maksujen määrä kasvoi 25 prosenttia. Tammikuusta kuukausittaisten maksujen määrä on kasvanut yli 160 prosenttia.

”Verkkopankki on yhä suomalaisille suosituin tapa maksaa verkko-ostokset, mutta meidänkin tilastomme osoittavat, että mobiilimaksaminen on vähitellen saamassa jalansijaa Suomessa. Mobiilimaksamisen suosio varmasti kasvaa sen myötä, että se tulee kuluttajille vastaan mahdollisena maksutapana yhä useammissa paikoissa, nyt myös viranomaispalveluissa”, Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio pohtii. 

Lisätietoa

MobilePay Finland

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla kortteilla ja kaikilla maksutapahtumilla, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.

Paytrail

Vuonna 2007 perustettu Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin suomalainen verkkomaksupalvelu. Yritys hoitaa yli 10 000 verkkokaupan maksuliikenteen ja lisäksi vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi -palvelun verkkomaksuliikenteestä. Paytrailin maksupalvelun kautta on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 5 miljardin edestä. Yritys on osa pohjoismaista Netsiä, Euroopan toiseksi suurinta maksamisen alalla toimivaa yritystä. 

Suomi.fi

Suomi.fi-maksut on osa Suomi.fi-palvelukokonaisuutta. Suomi.fi-palvelut tarjoavat organisaatioille keinoja parantaa omia digitaalisia palveluitaan. Niiden avulla organisaatiot voivat säästää kustannuksissa ja toteuttaa omia digitaalisia palveluitaan helpommin – kaikkia pyöriä ei tarvitse keksiä uudelleen. Palveluiden käyttäminen on tietoturvallista, helppoa ja luotettavaa. Suomi.fi-palveluista vastaa Väestörekisterikeskus. Katso lisää esuomi.fi ja palveluhallinta.suomi.fi.