5. syyskuuta 2019

Juoma-automaateilla ei enää tarvita kolikoita – MobilePay ja Hartwall yhteistyöhön

Hartwall lisää MobilePayn maksutavaksi kaikkiin ylläpitämiinsä juoma-automaatteihin. Mobiilimaksamisen suosio kasvaa kohisten, ja siksi Hartwallin parituhatta automaattia saavat uuden maksutavan vuoden 2019 loppuun mennessä.

MobilePay logo vaalealla taustalla

MobilePayn ja Hartwallin yhteistyö helpottaa janoisten suomalaisten asioimista. MobilePay-maksumahdollisuus lisätään kaikkiin Hartwallin ylläpitämiin automaatteihin, joita löytyy kotimaasta pari tuhatta.

”Pian Hartwallin ylläpitämillä juoma-automaateilla voi maksaa myös MobilePaylla. Se on meistä mahtavaa, sillä helppokäyttöisyys on valttia juoma-automaateissa”, kiittelee Hartwallin ravintolakanavan myyntijohtaja Seppo Salkoharju.

Salkoharjun mukaan juoma-automaatit asettavat omanlaisiaan vaatimuksia uusille maksutaparatkaisuille.

”Me kehitämme jatkuvasti palveluitamme monipuolisemmiksi ja nyt saamme uuden, satojen tuhansien suomalaisten käyttämän maksutavan juoma-automaatteihimme. Suhteellisen harvalla on enää kolikoita taskun pohjalla kun jano yllättää, kun taas MobilePay löytyy yhä useammalta”, Salkoharju sanoo.

Mobiilimaksaminen helpottaa kuluttajan arkea

Käteisen rahan vähentyminen on synnyttänyt tarpeen mobiilimaksamiselle ja tässä markkinassa MobilePay on ollut varhain liikkeellä. Sovellus oli aluksi tarkoitettu kuluttajien välisiin rahansiirtoihin, mutta sen käyttö erilaisissa maksutilanteissa on kovassa kasvussa.

”Käteisen korvaaminen mobiilimaksamisratkaisuilla on ottanut hurjia harppauksia viime aikoina. Yhä useammin käteisen ja kortitkin korvaa älypuhelin, joka alkaa olla käytössä kaikilla meillä suomalaisilla. Tämä kehitys on näkynyt myös MobilePayn käyttömäärissä”, sanoo toimitusjohtaja Anniina Heinonen MobilePay Finland Oy:stä.

MobilePaylla on siirretty tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä yli 300 miljoonaa euroa, mikä on 138 % enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla edellisenä vuonna. Jo lähes 23 prosenttia maksuista on käyttäjien maksuja yrityksille.

”Uskon, että MobilePayn käyttö arjen maksutilanteissa tulee loikkaamaan kuluvan vuoden aikana uudelle tasolle. Yhä useampi yritys on ottanut ja ottaa MobilePayn käyttöön tänä vuonna”, Heinonen sanoo.

Yhteystiedot

Anniina Heinonen, CEO, MobilePay Finland, anniina.heinonen@mobilepay.fi, puh. 050 422 3122

Seppo Salkoharju, myyntijohtaja, Hartwall, seppo.salkoharju@hartwall.fi, puh. 040 041 8136

Lisätietoa

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu - suurin fyysisten ja verkkokauppojen maksutapahtumien osalta. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, korteilla ja maksutapahtumissa, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa, laskujen maksuissa ja toistuvissa maksuissa. MobilePay Finland Oy on osa MobilePay-konsernia.

Hartwall

Meidän tehtävämme on virkistää Suomea. Kun keho ja mieli virkistyvät, seuraa hyviä asioita. Hartwall on myös virkistävä työpaikka ja kumppani. 

Hartwallilaisia on yhteensä 700 ja välillisesti työllistämme Suomessa 11 000 ihmistä. Moderni tuotantolaitoksemme sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Olemme osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Original Long Drink, Hartwall Novelle ja Lapin Kulta. Olemme myös Heineken- ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa.