9. lokakuuta 2019

Kaverille maksaminen helpottuu – raha liikkuu MobilePaylla jatkossa vikkelämmin

MobilePayn käytöstä tulee yhä sujuvampaa, kun raha liikkuu jatkossa käyttäjältä toiselle täysin reaaliaikaisesti. Kaverilta toiselle maksaminen nopeutuu, kun pankit liittyvät uuden palvelun piiriin lokakuun aikana.

Kaksi miestä seisomassa liukuportaissa kauppakassin kanssa

Moni on varmasti joskus tuskaillut rahan siirtämisen hitautta tilanteissa, joissa raha pitäisi saada liikkumaan toiselle tilille heti. Olemme saaneet tästä myös jossain määrin palautetta. Jatkossa ongelmaa ei kuitenkaan tarvitse enää kohdata, sillä MobilePaylla henkilöltä toiselle siirretyt maksut näkyvät tästedes tilillä sekunneissa, mikäli vastaanottajan pankki on mukana reaaliaikaiset maksut mahdollistavassa palvelussa. 

MobilePay voi nyt mahdollistaa reaaliaikaiset siirrot, sillä suuri osa Suomessa toimivista pankeista on liittynyt SEPA Instant Credit Transfer -palvelun piiriin. Muun muassa OP, Danske Bank, Nordea, POP Pankit ja Säästöpankit ovat jo mukana. Jatkossa MobilePaylla siirretty maksu siirtyy tililtä toiselle saman tien silloin, kun MobilePayhin liitetty henkilön tili on palvelun piirissä. Riippuukin siis vastaanottavasta pankista, saapuuko raha tilille heti vai viiveellä. Mikäli pankki ei ole palvelun piirissä, arkisin ennen klo 16.30 tehdyt siirrot tapahtuvat muutaman tunnin sisällä ja iltaisin tai viikonloppuisin tehdyt siirrot kirjautuvat tilille seuraavana pankkipäivänä. Oman tilanteesi voit tarkistaa pankiltasi.

Mikäli oma pankki on mukana palvelussa, voit jatkossa esimerkiksi Facebookin kirpputorilla myydessäsi olla varma, että MobilePaylla maksetun ostoksen summa on tilillä käytettävissäsi saman tien. Ominaisuus myös mahdollistaa esimerkiksi sen, että perheen nuorimpien pyytäessä bussi- tai leffarahaa ”nyt heti” voi rahaa siirtää reaaliaikaisesti tililtä toiselle MobilePayn välityksellä sekunneissa. Enää ei myöskään tarvitse ystävien kesken murehtia sitä, kenellä olisi juuri tietyllä hetkellä tarpeeksi rahaa käyttötilillä yhteisten mökkieväiden maksamiseen.

Reaaliaikaisuus on ollut paljon toivottu ominaisuus MobilePayssa, ja olemmekin iloisia, että pääsemme hyödyntämään pankkien kehitystä ja tarjoamaan sinulle entistäkin mutkattomampaa maksamista. Ja heittämään hyvästit rahan odottelulle!


MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla korteilla ja kaikissa maksutapahtumissa, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöjen varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia. Vuoden 2019 kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana tehtyjen siirtojen määrä kasvoi 129 prosentilla verrattuna vastaavaan ajanjaksoon 2018.