12. maaliskuuta 2020

MobilePay-sovelluksella voi nyt maksaa kaikissa K-ruokakaupoissa – maksutavan piirissä on jo lähes 80 prosenttia Suomen päivittäistavaramyymälöistä

MobilePay-mobiilimaksusovellus on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Suomessa ja vakiinnuttanut asemansa varsinkin henkilöiden välisissä maksuissa. Mahdollisuudet maksaa MobilePaylla myös kaupassa paranivat entisestään, kun palvelu otettiin helmikuun aikana käyttöön kaikissa noin 1 200 K-ruokakaupassa. Tämän myötä maksutapa käy nyt valtaosassa Suomen päivittäistavarakauppoja.

Mies ja poika kaupan leipomo osastolla ottamassa ruokaa

”Digipalveluilla on keskeinen rooli asiakkaidemme arjen helpottamisessa. MobilePay on hyvä esimerkki siitä, miten digitaalisuus asettuu saumattomasti osaksi kivijalkakauppaa: ostokset voi maksaa puhelimen näytön pyyhkäisyllä vaikka niitä pakatessa ja halutessa Plussa-edut kirjautuvat automaattisesti mukaan”, kehitysjohtaja Juha Andelin K-ryhmästä toteaa.

Mobiilimaksut K-ruokakaupoissa ovat tasaisessa kasvussa ja mobiilimaksusovellusten käyttö korostuu erityisesti suurissa kaupungeissa ja keskittymissä. 

“Olemme iloisia siitä, että MobilePayn käyttäjät voivat maksaa sovelluksella yhä useammassa maksupaikassa. Nyt kun kaikki K-ryhmän ruokakaupat ovat liittyneet mukaan käyttöpaikkaverkostoon, MobilePay käy maksuvälineenä jo lähes 80 prosentissa Suomen päivittäistavarakaupoista“, toteaa Noona Puusniekka, MobilePay Finlandin vt. toimitusjohtaja. 

K-ryhmän muista kaupoista MobilePay on jo käytössä Intersportin, Budgetsportin ja The Athlete´s Footin verkkokaupoissa.

Maksu käy puhelimen ruutua pyyhkäisemällä – Plussat saa halutessa automaattisesti mukaan

  • MobilePay toimii kaikilla yleisillä Android- ja iOS-mobiililaitteilla sekä suomalaisilla maksukorteilla eli sovelluksen voi ottaa käyttöönsä minkä tahansa pankin asiakas
  • Sovelluksen kautta ostokset voi maksaa sujuvasti ja nopeasti: maksettava summa tulee bluetooth-yhteyden kautta näkyviin puhelimen ruudulle, minkä jälkeen maksun voi hyväksyä sovelluksessa puhelimen ruutua pyyhkäisemällä.
  • Sovellukseen voi tallentaa oman Plussa-kortin tiedot, jolloin samalla varmistaa kaikki Plussa-edut automaattisesti maksamisen yhteydessä.
  • MobilePaylla on Suomessa jo lähes 1,3 miljoonaa käyttäjää
  • Sovelluksen kautta tehtiin vuonna 2019 yli 21 miljoonaa transaktiota, missä kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 123 %
  • Vuonna 2019 palvelulla siirrettiin yli 620 miljoonaa euroa
  • MobilePay käy maksutapana 20 000 myymälässä ja verkkokaupassa ympäri Suomen
  • Viime vuonna verkostoon tuli mukaan yli 7 000 ostopaikkaa

Lisätietoja:
Juha Andelin, kehitysjohtaja, K-ryhmä, p. 050 050 4302, juha.andelin@kesko.fi 
Noona Puusniekka, vt. toimitusjohtaja, MobilePay Finland Oy, p. 040 777 1500, noona.puusniekka@mobilepay.fi
K-ryhmän viestinnän päivystys (ma-pe klo 8-16), puh. 010 535 0200, viestinta@kesko.fi

K-Ryhmä ja MobilePay

K-Ryhmä

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. 

K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla korteilla ja kaikissa maksutapahtumissa, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, sovelluksissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, kansalaisjärjestöjen varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. Suomessa on jo yli 1,2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2019 aikana tehtiin yli 21 miljoonaa siirtoa, eli kasvua edelliseen vuoteen tuli 123 prosenttia. Kokonaisuudessaan MobilePaylla siirrettiin vuonna 2019 lähes 626 miljoonaa euroa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.