13. maaliskuuta 2020

Hidastetaan koronan leviämistä: Mobiilimaksamisella maksut hoituvat hygieenisemmin

MobilePay sovellus auki maksupäätteen vieressä valmiina yhdistämään maksupäätteeseen

YouGovin teettämän tutkimuksen mukaan vain reilu viidesosa (22 %) suomalaisista on käyttänyt mobiilimaksamista maksutapana joissain tilanteissa. Yleisin tapa maksaa on korttimaksu, johon turvautuu 86 % vastaajista. Käteinen pitää pintansa toiseksi suosituimpana maksutapana, sillä yli puolet (57 %) vastaajista kertoi käyttävänsä käteistä. Mobiilimaksut ovat hygieeninen vaihtoehto, sillä silloin ei tarvitse käsitellä rahaa, maksukortteja tai maksupäätettä ollenkaan.
Mobiilimaksaminen onnistuu kassalla rahaa, maksukortteja ja maksupäätettä koskematta, tuomalla kännykkä maksupäätteen lähelle. Esimerkiksi pin-koodia ei kysytä, sillä tunnistaminen tapahtuu omalla kännykällä sovellusta avattaessa. Haluamme muistuttaa ihmisiä tästä vaihtoehdosta, sillä useat suomalaiset eivät tutkimusten mukaan vielä tiedosta sen olemassaoloa.

Noona Puusniekka
Vt. toimitusjohtaja, MobilePay Finland

Mobiilimaksaminen onnistuu jo valtaosassa Suomen kaupoista. Esimerkiksi MobilePaylla voi maksaa ostokset kassalla lähes 80 % päivittäistavarakaupoissa:

“Sovelluksellamme voi maksaa valtaosassa päivittäistavarakauppoja. Maaliskuun alusta alkaen MobilePay käy maksutapana myös kaikissa K-ryhmän ruokakaupoissa. Lisäksi MobilePay toimii useissa verkkokaupoissa ja applikaatio-ostoissa, esimerkiksi Wolt-tilauksissa”, Puusniekka kertoo.

Mobiilimaksaminen on mutkatonta: MobilePayn käyttäjät voivat maksaa ostoksensa yhdellä pyyhkäisyllä sovelluksessa. Sovelluksen saa ladattua puhelimeen ilmaiseksi. Maksusummissa ei ole ylärajaa. Kanta-asiakkuuskortit saa liitettyä sovellukseen, jonka jälkeen jäsenedut kerääntyvät automaattisesti samalla, kun maksat MobilePaylla.

Ohjeet kassalla maksamiseen MobilePaylla:

  1. Varmista, että Bluetooth on päällä ja Android-laitteella myös sijaintipalvelut.
  2.  Yhdistä MobilePay maksupäätteeseen viemällä puhelimesi maksupäätteen lähelle.
  3. Summa tulee puhelimesi näytölle, kun kassamyyjä on lukenut kaikki ostoksesi.
  4. Maksa ostoksesi pyyhkäisemällä.
  5. Jos sinulla on Bonus- tai Plussa-jäsenyys, kannattaa se aktivoida MobilePayssa niin saat myös kaikki edut maksun yhteydessä.

Linkit:

Yhteystiedot:
Noona Puusniekka
Vt. toimitusjohtaja 
040 777 1500
noona.puusniekka@mobilepay.fi

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla korteilla ja kaikissa maksutapahtumissa, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, sovelluksissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, kansalaisjärjestöjen varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. Suomessa on jo yli 1,2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2019 aikana tehtiin yli 21 miljoonaa siirtoa, eli kasvua edelliseen vuoteen tuli 123 prosenttia. Kokonaisuudessaan MobilePaylla siirrettiin vuonna 2019 lähes 626 miljoonaa euroa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.