30. huhtikuuta 2020

Mobiilimaksaminen yleistyy myös sovelluksissa: MobilePay ja Yonoton yhteistyöhön

Toukokuussa 2020 kaksi digimaksamisen vauhdittajaa yhdistää voimansa, kun digitaaliseen tilaamiseen ja maksamiseen erikoistunut Yonoton Oy sekä Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu MobilePay aloittavat yhteistyön. Yonottoman mobiilipalvelut ovat käytössä yli 500 palvelupisteessä, muun muassa Sodexon lounasravintoloissa ja NoHo Partnersin ravintoloissa.

Mies ja nainen rautatieasemalla, mies puhelin kädessä maksamassa junalippua MobilePaylla

Jatkossa Yonottoman sovelluksissa maksaminen onnistuu entistä nopeammin, sillä erillistä vahvaa tunnistautumista tai korttien syöttämistä ei MobilePaylla maksettaessa tarvita. Maksaminen on turvallista ja mutkatonta: MobilePayn käyttäjä tunnistautuu oman puhelimen kasvontunnistuksen, sormenjäljen tai tunnusluvun avulla, ja maksutapahtuma vahvistetaan yhdellä pyyhkäisyllä. 

Maksutaparatkaisun piiriin kuuluu valtava joukko käyttäjiä, sillä MobilePay löytyy jo yli 1,3 miljoonan suomalaisen puhelimesta. 

– Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia ja mahdollisimman nopeita maksutapoja. MobilePay löytyy jo valmiina monen meidän kännykästä, minkä johdosta maksukorttia ei tarvitse välttämättä erikseen ladata tehdäkseen ostoksia meidän palveluista. Olemme innoissamme ja odotamme paljon alkaneelta yhteistyöltä, iloitsee Yonoton Oy:n toimitusjohtaja Teemu Karenius.

Yonottoman rakentamia yrityksille brändättyjä mobiilipalveluita käytetään pohjoismaissa lukuisilla eri sektoreilla ravintola- ja hotelliketjuista huvipuistoihin sekä massatapahtumiin. Yonottoman asiakkaisiin lukeutuvat muiden muassa ravintola-alan jättiläiset Sodexo ja NoHo Partners, jotka pyörittävät Suomessa yli 400 ravintolaa. 

Yhdessä koronaa vastaan 


Koronaepidemia on muuttanut kuluttajakäyttäytymistä enemmän tai vähemmän pysyvästi. Yonottoman ja MobilePayn innovatiiviset palvelut vastaavat muuttuneeseen tilanteeseen tarjoamalla vaihtoehtoisia tapoja tilata ja maksaa. Tällaisia ovat muun muassa ravintoloiden ja erilaisten tapahtumien itsepalvelukassat sekä kotiinkuljetukset ja take-away-palvelut. Huvipuistoissa otetaan käyttöön RFID-älyrannekeratkaisu, johon kytketään mobiilimaksutapa tapahtumapaikan oman applikaation kautta. Tällä pyritään kannustamaan asiakkaita hygieenisempään maksamiseen. 

– Olemme iloisia voidessamme aloittaa yhteistyön Yonottoman kanssa. Olemme nähneet etäkaupassa voimakasta kasvua jo pitkään. Vallitsevan poikkeusaika on tuonut mukanaan entistä suuremman kasvun ja uskomme, että kuluttajien omaksuessa uusia maksamisen tapoja ne jäävät osaksi arkea. Meille on tärkeää, että voimme tarjota helpon ja turvallisen maksuratkaisun myös sovellusympäristössä, sanoo MobilePay Suomen vt. toimitusjohtaja Noona Puusniekka.

MobilePay ja Yonoton tulevat kertomaan lähiviikkoina ensimmäisistä yhteisistä asiakkaista, joiden palveluissa nopea tilaaminen ja maksaminen ovat samassa paketissa. 

Lisätietoja: 
Teemu Karenius 
Toimitusjohtaja, Yonoton Oy 
+358 40 506 7541
teemu.karenius@yonoton.com 

Noona Puusniekka
Vt. toimitusjohtaja, MobilePay
040 777 1500
noona.puusniekka@mobilepay.fi

 

Yonoton ja MobilePay

Yonoton Oy on pohjoismaissa voimakkaasti kasvava tilaamisen ja ostamisen digitaalinen palvelualusta. Yrityksen monipuolisia ja ketteriä SaaS-palveluita käytetään lukuisilla eri sektorilla kansainvälisistä ravintola- ja hotelliketjuista huvipuistoihin sekä massatapahtumiin. Yonoton on palkittu lukuisissa koti- ja ulkomaisissa kilpailuissa innovatiivisista palveluistaan, konseptistaan ja muotoilustaan. 
 
MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 1,3 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2019 aikana tehtiin yli 21 miljoonaa siirtoa, eli kasvua edelliseen vuoteen tuli 123 prosenttia. Kokonaisuudessaan MobilePaylla siirrettiin vuonna 2019 lähes 626 miljoonaa euroa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.