16. elokuuta 2021

MobilePay Suomen toimitusjohtajana aloittaa Perttu Kröger – rahoitusalan konkari tuo uutta intoa mobiilimaksamisen kasvavalle kentälle

Mobiilimaksamisen suosio on räjähtänyt viimeisten muutaman vuoden aikana, kun yhä useammat yritykset ovat siirtyneet kokonaan pois käteisen rahan käsittelystä. Kasvua vauhdittaa myös asiansa osaava henkilöstö ja johto, ja MobilePay Suomi saakin elokuussa uuden toimitusjohtajan.

Image for news story

Perttu Kröger aloittaa MobilePay Suomen toimitusjohtajana maanantaina 16.8.2021. Kröger on kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla pätevöitynyt ammattilainen, jolle asiakkaiden arkea helpottavien ja hyödyttävien maksupalveluiden kehittäminen on innostava haaste. Kröger syttyy uudenlaisten innovaatioiden esittelystä markkinoille ja haluaa tehdä mobiilimaksamisesta kaikille helppoa ja saavutettavaa.

MobilePayta käytetään yhä enemmän arjen ratkaisuna. Palvelulla hoituvat niin kauppaostokset, laskujen maksaminen, rahan siirtäminen kavereiden kesken kuin myös lahjoitukset hyväntekeväisyyteen. Krögerille on tärkeää, että MobilePay pysyy kuluttajille maksuttomana, käyttäjäystävällisenä ja innovatiivisena myös jatkossa.

Taustaa Perttu Krögeriltä löytyy mobiilipalveluiden kehityksestä Elisasta Sanomaan ja Nokiaan. Erityisen lähellä hänen sydäntänsä ovat kuitenkin digitaaliset pankki- ja maksuratkaisut – niin OP:n, Danske Bankin kuin Luminorin riveissä uraa Pohjoismaissa ja Baltiassa tehnyt Kröger on nähnyt alan kehityksen läheltä viimeisen vuosikymmenen aikana.

”Lähden innolla luotsaamaan ammattitaitoista MobilePay-tiimiä, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä mobiilimaksamisen parissa Suomessa. MobilePay on ollut selkeä menetystarina ja benchmark finanssitoimialalla, ja sillä on ainutlaatuiset edellytykset jatkaa vahvaa kasvua niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa tulevan Vipps ja Pivo yhteistyön myötä.

MobilePayn levinneisyyden kasvattamisen lisäksi, tulemme tiiminä tekemään sovelluksen käytöstä entistä helpompaa ja houkuttelevampaa asiakkaillemme. Maksaessasi kaupan kassalla, verkossa tai siirtäessä rahaa kaverille, MobilePay:n tulee olla ensimmäisenä mielessä kuluttajalla ja avautua puhelimesta tottumuksesta. Mikäli tässä onnistumme, tulee mobiilimaksamisesta nopeasti käytetyin maksutapa Suomessa seuraavien vuosien aikana”, pohtii tuleva toimitusjohtaja Perttu Kröger.  

“Uuden toimitusjohtajan rekrytointi Suomeen on erinomaista jatkoa MobilePayn tulevaisuudensuunnitelmille, ja olenkin valtavan iloinen Pertun valinnasta tehtävään. Uskon, että hän on juuri oikea henkilö viemään koko mobiilimaksamisen kenttää Suomessa eteenpäin”, iloitsee MobilePay Finlandin vt-toimitusjohtajana toiminut Noona Puusniekka.

Suuria askeleita otettiin jo kesäkuussa, jolloin MobilePay ilmoitti yhdistyvänsä norjalaisen Vippsin ja suomalaisen Pivon kanssa. Yhdistymisen tavoitteena on luoda Euroopan paras ja kattavin digitaalinen lompakko. Uusi yhtiö on 11 miljoonalla käyttäjällään ja yli 300 000 kaupalla ja verkkokaupalla yksi Euroopan suurimmista pankkiomisteisista mobiilimaksamisen palveluntarjoajista. Suomessa tätä tavoitetta kohti pyritään jatkossa Perttu Krögerin asiantuntevalla opastuksella.