6. syyskuuta 2021

MobilePay Box – jokaisen kassanhoitajan pelastaja

Lapsen luokalla on tulossa luokkaretki. Vanhemmat voivat kukin halutessaan osallistua sen rahoittamiseen muutamalla kymmenellä eurolla, mutta vielä pohditaan, kuka voisi kerätä rahat. Vanhempainkokouksen pitkän hiljaisuuden katkaisee lopulta rohkea vapaaehtoinen, joka pitkin hampain suostuu tehtävään jo kolmatta vuotta putkeen. Eikö tätä voisi mitenkään hoitaa helpommin?

MobilePay Box - Löydät sen sovelluksestasi

Kyllä voi! MobilePay Box on kesällä lanseerattu uusi lisäpalvelu, joka helpottaa jokaisen vapaaehtoisen kirstunvartijan elämää. Se on kuin digitaalinen keräyslipas, johon osallistujat lähettävät sovitun summan MobilePayn sovelluksessa. Summa kertyy itsenäiseen digitaaliseen lippaaseen, josta lippaan perustaja voi siirtää osan tai kaikki rahat itselleen, toiselle käyttäjälle tai MobilePay MyShop -maksuja vastaanottavalle kauppiaalle. Rahojen keräys ei siis sotkeudu kenenkään henkilökohtaiseen talouteen eikä toisaalta vaadi ylimääräisiä järjestelyjä esimerkiksi tilien avaamiseen ja käyttöoikeuksiin liittyen.  

Jokainen meistä on joskus nähnyt vaivaa yhteisen hyvän eteen. Oli kyse urheilujoukkueen virkistystoiminnasta, alakoulun vanhempainyhdistyksestä, työpaikan kahvikassasta tai vaikka opiskelijakaverin polttareista, on rahojen kerääminen tuttu arkinen askare. Joskus kassanhoitajan pesti on kuitenkin turhan suuri taakka – siksi loimme MobilePay Boxin.

Boxiin lähetettävät rahat eivät päädy kenenkään omalle tilille, vaan ne tallentuvat boxin perustajan hallitsemaan erilliseen digitaaliseen lippaaseen. Boxin perustaja pääsee näkemään ja jakamaan eri osallistujien lähettämät summat, joten palvelu on täysin läpinäkyvä. Rahan siirtäminen oikeaan boxiin käy helposti linkin kautta, QR-koodin skannaamalla tai boxin numeron syöttämällä. Palvelu on ilmainen ensimmäiseen 149 euroon asti, jonka jälkeen kuluja syntyy 2 euroa 150 euroa kohti. Rahaa puolestaan voi kerätä aina 4 000 euroon asti. Yksi henkilö voi omistaa kerrallaan kolme eri boxia.

Suomessa palvelu on ainoa laatuaan. Tanskassa palvelua on käytetty satoja tuhansia kertoja muun muassa urheiluseurojen, luokkien ja opiskelijoiden vapaa-ajan helpottamiseksi. Suomessakin sen pariin on jo löytänyt satoja käyttäjiä, joiden suunnalta vastaanotto on ollut erinomainen. Box on MobilePayn toinen sähkörahatuote Lahjat-toiminnon jälkeen. 

Lue lisää MobilePay Boxista täältä!

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 1,7 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana sovelluksella on tehty maksuja jo yli 400 miljoonalla eurolla. Maksuja tehtiin 89 % enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana ajanjaksona. MobilePay Finland on osa MobilePay-konsernia.