26. lokakuuta 2021

MobilePaylla voi nyt maksaa valtion virastojen laskuja

Suomi on digitalisaation edelläkävijä myös valtion palveluissa, ja tänä syksynä laskujen sähköistämisessä otetaan uusi vaihde silmään. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet lisää MobilePayn maksutavaksi valtion virastojen myyntilaskuihin. Tavoitteena on edistää sähköisen laskutuksen lisäämistä ja helpottaa virastojen kanssa asioimista.

Miehet liukuportaissa

Palkeet on valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus, joka hoitaa muun muassa virastojen myyntilaskutusta. Valtion laskujen maksaminen helpottuu ja nopeutuu tulevaisuudessa merkittävästi, kun Palkeet lisää MobilePayn laskujen maksutavaksi. Paperilaskut voi maksaa skannaamalla laskulla olevan QR-koodin MobilePay-sovelluksella. Esimerkiksi Suomi.fi-viestit palveluun saapuneet laskut voit maksaa kätevästi klikkaamalla Maksa MobilePaylla -painiketta, jonka jälkeen maksun hyväksyminen onnistuu sovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä.
Yhteistyö MobilePayn kanssa tukee tavoitettamme digitalisoida valtion myyntilaskutusta ja toivommekin, että lähitulevaisuudessa vähintään puolet lähtevistä laskuista välittyisi sähköisesti.

projektipäällikkö Kirsi Launomaa, Valtiokonttori

”On hienoa solmia yhteistyö MobilePayn kanssa ja tarjota tällä tavalla yhä monipuolisemmin maksutapavaihtoehtoja valtion virastoissa asioiville”, iloitsee Palkeiden prosessikoordinaattori Tomi Lappalainen.

Virastot ottavat maksutavan käyttöön vaiheittain. Tavoitteena on, että maksutapa on käytössä henkilöasiakkaiden laskutuksen osalta ensi vuoden aikana. Valviralla, Patentti- ja rekisterihallituksella ja Tuomioistuinlaitoksella maksutapa on ollut käytössä jo keväästä 2021 alkaen.

”MobilePayn käyttäjien määrä lähenee kovaa vauhtia kahta miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää Suomessa, joten kumppanoitumalla kanssamme valtion virastot tavoittavat lähes puolet väestöstä. Olen erittäin iloinen yhteistyöstämme valtion virastojen kanssa, sillä tällä tavoin olemme mukana mahdollistamassa entistä korkeampaa sähköistä laskutusastetta Suomessa ja helpotamme entisestään MobilePayn käyttäjien arkea laaja-alaisemmin myös laskujen maksussa”, summaa MobilePayn toimitusjohtaja Perttu Kröger

Lue lisää laskujen lähettämisestä MobilePaylla napauttamalla tästä.

Lisätietoja: 
Kirsi Launomaa
projektipäällikkö, Valtiokonttori
verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Tomi Lappalainen
prosessikoordinaattori, Palkeet
tomi.lappalainen@palkeet.fi

Perttu Kröger
CEO, MobilePay
perttu.kroger@mobilepay.fi

 

Palkeet & MobilePay

Palkeet
Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet on merkittävä valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva konsernipalvelujen tuottaja. Palkeiden tavoitteena on edistää julkishallinnon toimivuutta tarjoamalla laadukkaita ja kustannustehokkaita talous- ja henkilöstöhallinnon tuki- ja asiantuntijapalveluja. Palkeet tuottaa talous- ja henkilöstöpalveluja valtionhallinnon virastoille, laitoksille ja rahastoille sekä n. 70 000 yksittäiselle palkansaajalle.

MobilePay
MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 1,8 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2021 aikana sovelluksella on tehty maksuja jo yli 1,6 miljardilla eurolla. Maksuja tehtiin 144 % enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana ajanjaksona. MobilePay Finland on osa MobilePay-konsernia.