29. marraskuuta 2021

Miljoona suomalaista maksanut verkkokaupassa MobilePaylla tänä vuonna – Black Week kiritti uuteen ennätykseen

Nopean ja mutkattoman mobiilimaksamisen suosio verkkokaupoissa on kasvanut entisestään vuonna 2021. Valtaosa nettiostoksista tehdään jo mobiilissa, osuus on kasvanut kaikissa ikäryhmissä.

MobilePay Black Week maksuvolyymi

Loppuvuoden verkkokauppasesongin kohokohta Black Week -alennusviikko on siivittänyt MobilePayn uuteen ennätykseen. Jo miljoona suomalaista on maksanut verkkokauppaostoksensa MobilePay-sovelluksella vuoden 2021 aikana. Lukumäärä on 47 % suurempi viime vuoteen verrattuna.

Verkkokaupoissa tehtyjä ostoksia maksettiin MobilePaylla sunnuntaina 28.11. päättyneen aleviikon aikana 18 miljoonalla eurolla ja euromääräinen kasvu tarkasteluvälillä (22.11.–28.11.) oli 52 % maksetuissa verkko-ostoissa viime vuoteen verrattuna. 

Mobiilishoppailussa mutkaton asiakaskokemus on jatkuvasti suuremmassa roolissa, ja tämä näkyi myös juuri päättyneen Black Weekin aikana. MobilePay on tänä vuonna ollut yhä useamman suomalaisen suosima maksutapa verkko-ostoksissa ja olemme tästä hyvin iloisia.

Perttu Kröger
toimitusjohtaja, MobilePay Finland Oy

Varsinaisen Black Fridayn rahaliikenne kasvoi myös merkittävästi viime vuodesta: euroissa mitattuna perjantain 26.11.2021 aikana MobilePaylla maksettujen verkkokauppaostojen arvo oli 39 % viime vuotta suurempi. MobilePaylla maksettiin siis yli 4,6 miljoonan euron edestä verkkokauppaostoksia suosittuna aleperjantaina. 

Mobiilimaksaminen on selkeä kasvutrendi

Kuluvan vuoden aikana MobilePaylla sekä käyttäjämäärät että käyttäjien aktiivisuus ovat kasvaneet kovaan tahtiin – lokakuun loppuun mennessä verkkokauppamaksuja oli tehty sovelluksella jo yli 340 miljoonalla eurolla, mikä on lähes 87 % enemmän kuin vuoden 2020 samalla ajanjaksolla. Suomessa onkin jo lähes 2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää ja 13 000 verkkokauppaa, jossa MobilePay käy maksutapana.

Suomalaisten kulutus- ja maksukäyttäytyminen on murroksessa. Mobiilimaksaminen on muodostumassa nopeimmaksi vaihtoehdoksi kaupan kassalla, verkossa ja siirtäessä rahaa kaverille. Tämä kehitys tuskin hiipuu lähitulevaisuudessa. Päinvastoin. Puhumme kansainvälisestä kasvutrendistä ”, tuumaa Kröger.   

Katse jo tulevassa vuodessa

MobilePay ilmoitti heinäkuussa yhdistyvänsä norjalaisen Vippsin ja suomalaisen Pivon kanssa. 

Yhdistymisuutisen myötä digitaalisen maksamisen odotetaan yleistyvän Suomessa vielä nykyistäkin ripeämmin – tavoitteena on luoda Euroopan paras ja kattavin digitaalinen lompakko. Uusi yhtiö on 11 miljoonalla käyttäjällään ja yli 300 000 kaupalla ja verkkokaupalla yksi Euroopan suurimmista pankkiomisteisista mobiilimaksamisen palveluntarjoajista.

Olemme kiinnostavan muutosmatkan edessä. Meillä on ainutlaatuiset edellytykset jatkaa vahvaa kasvua niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa tulevan Vipps ja Pivo yhteistyön myötä. Tähän peilaten kuluneen vuoden aikana rikotut ennätykset ja loppuvuoden alesesongin kasvuluvut ovat tärkeitä viestejä siitä, että olemme vankasti oikealla suunnalla. Mobiilimaksaminen yleistyy vauhdilla ja odotamme innolla ensi vuotta ”, Kröger tiivistää. 

Lisätietoja:

Perttu Kröger
Toimitusjohtaja, MobilePay Finland Oy
perttu.kroger@mobilepay.fi

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo lähes 2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2021 aikana sovelluksella on lokakuun loppuun mennessä suoritettu maksuja jo lähes 1,9 miljardilla eurolla. Maksuja tehtiin 162 % enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana ajanjaksona. MobilePay Finland on osa MobilePay-konsernia.