28. helmikuuta 2022

MobilePayn kasvu kiihtyy: sovelluksella jo yli kaksi miljoonaa käyttäjää Suomessa

Mobiilimaksamiseen erikoistunut MobilePay-sovellus vahvistaa asemaansa markkinajohtajana. Sovelluksella on tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa käyttäjää, mikä on lähes puolet kaikista yli 15-vuotiaista suomalaisista. Myös MobilePayta maksutapavaihtoehtona tarjoavien yritysten määrä on lähes tuplaantunut vuodesta 2021.

2 miljoonaa MobilePay käyttäjää Suomessa

Mobiilimaksamisen suosio on Suomessa ennennäkemättömän kovassa kasvussa. Pelkästään viime vuonna MobilePay-sovellukseen rekisteröityi kaikkiaan lähes 400 000 uutta käyttäjää. Digitalisaation vaikutus suomalaisten arkeen näkyy siis entistä selkeämmin myös maksamiseen liittyvissä valinnoissa. Eniten mobiilimaksamisen suosio on kasvanut verkkokauppaostoksissa. Myös laskujen maksamiseen ja sovellusmaksuihin mobiilimaksamista käyttää yhä useampi suomalainen. Samaan aikaan käteisen käyttäminen jatkaa laskuaan. 

Uusia käyttäjiä rekisteröityy nyt kaikista ikäryhmistä

Rekisteröityneiden käyttäjien määrän kasvu näkyy myös käyttäjien ikäjakauman tasaantumisena. Aiemmin vahvasti nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa suosittu MobilePay kerää nyt uusia käyttäjiä kaikista ikäryhmistä. Eniten MobilePayta käyttävät 20-29-vuotiaat, heistä jopa 78 prosenttia koko ikäryhmästä. Toisena tulevat 30-39-vuotiaat, joista kaikkiaan 66 prosenttia on rekisteröitynyt palvelun käyttäjiksi. 

Mobiilimaksamisen käyttöönotto on diginatiiveille luonteva valinta, mutta sen helppous ja turvallisuus on havaittu myös vanhempien ikäluokkien keskuudessa; 40-49-vuotiaista suomalaisista yli puolet on rekisteröitynyt MobilePayn käyttäjiksi. Myös yli 50- ja 60-vuotiaiden käyttäjien määrä kasvaa tasaisesti. 

Kasvua luvassa yhdistymisen ja laajentuvan kumppaniverkoston myötä

MobilePay on lanseerattu Suomessa vuonna 2013 ja vuonna 2018 se irtaantui omaksi osakeyhtiökseen. Vuodesta 2018 yhtiö on ollut vahvalla kasvun uralla uusien kumppaneiden ja MobilePayta maksutapavaihtoehtona tarjoavien yritysten lisääntyessä kiihtyvällä tahdilla. Nyt vankalle kasvulle siintää tulevaisuudessa entistä kovempi nousukiito.

Kesällä 2021 MobilePay tiedotti aikeistaan yhdistyä kahden muun pohjoismaisen mobiilimaksusovelluksen kanssa. Yhdessä MobilePay, suomalainen Pivo ja norjalainen Vipps tulevat olemaan yksi Euroopan suurimmista pankkiomisteisista mobiilimaksamisen palveluntarjoajista. Yrityskauppa odottaa paraikaa hyväksyntää Euroopan komissiolta.

“Kahden miljoonan käyttäjän merkkipaalu on meille tärkeä saavutus. Se tukee tavoitettamme mahdollistaa mutkaton mobiilimaksukokemus kaikille suomalaisille, sillä tulevaisuudessa maksaminen tulee siirtymään entistä enemmän mobiiliin. Tulevan yhdistymisen myötä pyrkimyksenä on luoda Euroopan paras ja kattavin digitaalinen lompakko”, visioi MobilePay Suomen maajohtaja Perttu Kröger yrityksen tulevaisuudesta. 

Lisätietoja:
Perttu Kröger
Maajohtaja, MobilePay Finland Oy
perttu.kroger@mobilepay.fi

 

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuonna 2021 sovelluksella suoritettiin maksuja lähes 2,4 miljardilla eurolla. Maksuja tehtiin 80 % enemmän kuin vuonna 2020. MobilePay Finland on osa MobilePay-konsernia.