17. maaliskuuta 2022

Klarna aloittaa yhteistyön MobilePayn kanssa Suomessa

Shoppailu- ja maksupalveluiden kansainvälinen markkinajohtaja on aloittanut yhteistyön Suomen suosituimman mobiilimaksuratkaisun, MobilePayn, kanssa. Uusi kumppanuus tekee verkossa ostamisesta entistä sujuvampaa, sillä suomalaiset voivat jatkossa valita MobilePayn maksutavaksi Klarnan kassalla.

Mies maksaa ostoksia MobilePaylla

Yhteistyön myötä jälleenmyyjillä on mahdollisuus tarjota monipuolisia, asiakasystävällisiä maksutapoja ilman useita eri integraatioita tai tarvetta valita kahden eri maksupalveluntarjoajan välillä.
 
Sujuva ja nopea ostaminen verkossa on asiakkaillemme yhä tärkeämpää ja mobiiliostamisen rooli on vain korostunut. Klarnan ja MobilePayn yhteistyö tuo asiakkaillemme lisää valinnanvaraa ja helpottaa etenkin niitä puhelimella maksavia jotka haluavat maksaa ostoksensa heti. Koska yhteistyö on osa Klarnan kassaratkaisua, ei se kuormita myöskään meitä kauppiaita”, Kuutti Haapanen, Scandinavian Outdoorin verkkokauppa- ja markkinointijohtaja kertoo.
 
Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia tekemään ostoksensa puhelimella – Klarnan tutkimuksen mukaan kolmannes suomalaisista 18-24 -vuotiaista ja joka viides 25-40 -vuotiaista maksaa ostoksensa mieluiten puhelimella. MobilePay-integraation avulla Klarna tarjoaa asiakkaille yhä enemmän maksutapoja kassalla. Scandinavian Outdoorin lisäksi ratkaisun ottavat ensimmäisten joukossa käyttöönsä myös Motonet, Silmäasema ja Veken Kaluste. 
On hienoa aloittaa yhteistyö MobilePayn kanssa, sillä mobiiliostamisen mahdollisuus vahvistaa sujuvan maksamisen tarjontaa asiakkaillemme entisestään. Kumppanuus toisen pohjoismaisen fintech-yrityksen kanssa tuntui luontevalta Klarnalle ja odotamme, että pääsemme syventämään yhteistyötämme tulevina vuosina

Jacob Segercrantz, Klarnan Suomen maajohtaja

"Jaamme Klarnan kanssa yhteisen vision siitä, että verkko-ostosten maksamisen on oltava kuluttajalle mahdollisimman sujuvaa. Uskonkin, että tuomalla molempien yritysten vahvuudet yhteen, voimme tehdä yhdessä kuluttajille verkkoshoppailusta entistä sujuvampaa mobiilimaksamisen avulla” MobilePayn Suomen maajohtaja Perttu Kröger lisää.
 
MobilePay on lähiaikoina saatavilla kaikille Klarnan kauppiaille, joilla on Klarna Checkout -ratkaisu käytössä Suomessa. 
 
Lisätietoa Klarnan tutkimuksesta:
Klarnan asiakastutkimus tehtiin yhteistyössä Nepan kanssa 9 eri maassa (Yhdysvallat, Iso-Britannia, Australia, Saksa, Itävalta, Hollanti, Ruotsi, Norja ja Suomi). Tutkimus suoritetaan vuoden jokainen neljännes, ja sisältää aina vähintään 1000 vastaajan otannan jokaisesta maasta. Tämä tekee yhteensä yli 14 000 asiakasta ja 1489 suomalaista osallistujaa heinä-syyskuussa 2021. Otannat ovat valtakunnallisesti edustettuja ja tutkimustoimisto Nepan valitsemia.