18. toukokuuta 2022

Jatkossa MobilePayn rahalahjoja voi personoida yhä enemmän: MobilePay ja Moomin Characters aloittavat yhteistyön

MobilePayn Lahjat-toiminnolla voi ilahduttaa läheisiä digitaalisella rahalähetyksellä, johon lähettäjä voi valita henkilökohtaisen tervehdyksen ja animoidun paketoinnin. Nyt rahalahjojen tarjonta monipuolistuu entisestään, kun Muumien tavaramerkkilisenssiä hallinnoiva Moomin Characters ja MobilePay aloittavat yhteistyön. Yhteistyö lanseerataan sekä Suomessa että Tanskassa.

Muumi-aiheiset lahjapaketit nyt MobilePayssa

Toukokuusta 2022 eteenpäin rahalähetykseen voi valita Muumi-aiheisen lahjapaketin, ja päästä näin pienelle matkalle muumien maailmaan. Kumppanoitumisen myötä kaksi vahvaa jalansijaa Suomessa omaavaa brändiä yhdistävät voimansa. Mikä parasta, kumpikin brändeistä saa toisistaan tukea kasvaa haluttuun suuntaan. 

MobilePaylle yhteistyö merkitsee Lahjat-toiminnon monipuolistumista, sillä se tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia personoida rahalahja saajan mieltymyksiin sopien. Muumit tuovat iloa juhlaan kuin juhlaan omalla taikamaailmallaan, jolla on erityinen paikka monen sydämessä.

– Muumit ovat hyvin tunnettu ja rakastettu suomalainen ikoni. Kaikki tuntevat muumit ja ne ovat ilahduttaneet meitä jo vuodesta 1945 lähtien. On nostalgista saada tuoda muumien taikaa myös osaksi MobilePayn mahdollisuuksia. Digitaalisten lahjojen suosio kasvaa tasaista tahtia ja Muumi-aiheinen paketointimahdollisuus lisää lahjan henkilökohtaisuutta, riemuitsee Perttu Kröger, MobilePayn Suomen maajohtaja.

Moomin Characters yhteistyö puolestaan on uusi aluevaltaus, joka tuo rakastetut hahmot suomalaisten arkeen ja avaa brändille mahdollisuuden olla mukana taloustaitojen kehittämisessä.   

Muumit ovat olleet paljon mukana uudenlaisen, kehittävän leikkikulttuurin luomisessa. Talouskasvatus on tänä päivänä yhtä tärkeää ja digitaalisen rahan ymmärrys sen osana kasvattaa merkitystään. Tässä yhteistyössä pääsemme mukaan uudenlaiselle alueelle ja toivomme, että Muumi-aiheet tuottavat iloa suomalaisille ja tanskalaisille digitaalisten lahjojen saajille.

Roleff Kråkström, Moomin Charactersin toimitusjohtaja

Rahaa annetaan yhä enemmän lahjaksi digitaalisessa muodossa

Suomalaiset ovat antaneet jo yli 85 000 digitaalista lahjaa MobilePayn kautta ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Se ei ole ihme, sillä mobiilimaksamisen suosio kokonaisuudessaan kasvaa tasaiseen tahtiin. 

Vielä muutama vuosi sitten seitsemän kymmenestä suomalaisesta eksyi pankkiautomaatille rahaa lahjaksi antaessaan ja asetti setelit totutusti lahjakuoreen. (YouGov Finland kuluttajakysely 2019). Tänä päivänä enää noin neljä kymmenestä suomalaisesta valitsee maksutavaksi käteisen. (YouGov Finland kuluttajakysely, joulukuu 2021).

Rahalahjoja annetaan valmistujaisissa ja syntymäpäivillä, mutta MobilePayn kokemuksen mukaan myös osana arkea, kun halutaan piristää ystävää tai mahdollistaa vaikkapa pieni hemmotteluhetki kiireiselle läheiselle. MobilePayta käyttävien, yli 15-vuotiaiden nuorten keskuudessa rahalahjojen lähettäminen toinen toisilleen on myös suosittua. Onkin hienoa, että Muumi-yhteistyön myötä Muumitarinat voivat pysyä mukana myös nuorten elämässä rahalahjojen muodossa. 

Katso rahalahjojen ohjeet ja ominaisuudet tarkemmin verkkosivuilta täältä.

Lisätietoja:

Perttu Kröger
Maajohtaja, MobilePay A/S, Suomen sivuliike
perttu.kroger@mobilepay.fi

Roleff Kråkström 
Toimitusjohtaja, Moomin Characters
roleff.krakstrom@moomin.com 

 

MobilePay ja Moomin Characters

MobilePay
MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuonna 2021 sovelluksella suoritettiin maksuja lähes 2,4 miljardilla eurolla. Maksuja tehtiin 80 % enemmän kuin vuonna 2020. MobilePay A/S, Suomen sivuliike on osa MobilePay-konsernia.

Moomin Characters
Moomin Characters Oy Ltd on Muumi-tuotteiden ja tuotemerkin valvonnan virallinen taho. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Moomin Characters Oy Ltd vastaa kaikista Muumiin liittyvistä asioista.