14. heinäkuuta 2022

Särkänniemessä maksaminen on nyt yhtä helppoa kuin hattaran syöminen – maksa ostokset MobilePayn QR-koodilla ja jätä reppu narikkaan

MobilePayn ja Särkänniemen yhteistyö tekee huvittelusta helpompaa. Liput ja herkut voi nyt maksaa yhdellä pyyhkäisyllä MobilePayn QR-koodia hyödyntämällä. Lompakkoa ei siis enää tarvitse kantaa mukana, vaan maksamisen voi hoitaa puhelimella.

Girl with candyfloss

Huvipuiston vierailla on luonnollisesti kiire laitteisiin ja herkuttelemaan, mutta välissä ostokset pitäisi maksaakin. Miltä kuulostaisi, jos kertoisimme, että lipun ostaminen onnistuu parissa sekunnissa, muutamalla puhelimen näytön pyyhkäisyllä? Tänä kesänä se on totta, sillä MobilePayn QR-koodilla maksuratkaisu lanseerattiin Särkänniemessä. Tänä kesänä jo joitakin kertoja loppuun varatussa Särkänniemen huvipuistossa QR-koodit on otettu lämmöllä vastaan. 
 

"Särkänniemessä on jo pitkään tehty muutoksia kohti digitaalisempaa maksamista ja nyt uutuutena otimme käyttöön MobilePayn QR-koodiratkaisun myyntikojuille ja lipunmyyntiin. Huvipuistossa halutaan pitää hauskaa ja siksi maksamisenkin pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja huomaamatonta. Sellaista maksamista saamme nyt asiakkaillemme tarjotakin, kun maksamisen voi hoitaa puhelimella, joka usein on jo valmiiksi kädessä.", iloitsee Särkänniemen kaupallinen johtaja, Heikki Ihanamäki.

Huvipuiston kävijät eivät saa viedä reppua mukanaan laitteisiin, mutta puhelin löytyy nykyään jo lähes kaikilta taskusta. Nuoremmilla puhelin on oikeastaan jo kasvanut käteen kiinni ja siksi puhelimen avulla tapahtuva MobilePayn QR-koodi on maksamisen tapana helppo ja yksinkertainen - MobilePay-sovelluskin löytyy jo yli 2 miljoonan suomalaisen puhelimesta.

"QR-koodeilla maksaminen on suomalaisille koko ajan tutumpaa. Jos et vielä ole kokeillut, kannattaa QR-koodilla maksamista kokeilla vaikkapa Särkänniemessä tänä kesänä. Lataa ensin puhelimeen MobilePay ja seuraavalla huvipuistokäynnillä kohdistat vain puhelimen kameran QR-tarraan maksaaksesi. Se on maksutapana todella näppärä ja nopea. On hienoa päästä pilotoimaan tätä ratkaisua juuri kotikaupunkini rakkaassa huvipuistossa. ", vinkkaa MobilePay A/S, Suomen sivuliikkeen tamperelainen maajohtaja, Perttu Kröger. 

Maksamisen kontaktittomuus ja helppous kulkevat käsi kädessä

Maksamisen kontaktittomuus on ollut yleinen puheenaihe ja lähes oletusarvo, kun suomalaiset ovat muuttaneet maksukäyttäytymistään pandemia-aikana. Kontaktittomuus ja vaivattomuus kulkevat maksamisessa käsi kädessä: QR-koodilla maksaessa ei tarvitse koskea muualle kuin omaan puhelimeen. MobilePay-sovellukseen voi lisätä kaikki lompakon eri maksukortit ja maksutapaa voi vaihtaa maksun yhteydessä.

Koko päivän rannekeenkin voi nyt maksaa näppärästi QR-koodilla. Tässä kohtaa se vaihdetaan vielä lipunmyyntikojulla oikeaksi fyysiseksi rannekkeeksi, mutta tämänkin osalta kehitys kehittyy ja ehkä rannekkeistakin voidaan jossain vaiheessa luopua kokonaan.”, suunnittelee Särkänniemen kaupallinen johtaja, Heikki Ihanamäki.

Särkänniemen tämän kesän tarjontaan ja ohjelmaan pääset tutustumaan täältä.

Särkänniemi lyhyesti

Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu Tampereen kaupungin omistama matkailuyhtiö. Särkänniemi on ilon ja elämysten alusta, Suomen monipuolisin matkailukohde ja Tampereen matkailun suurin vetovoimatekijä. Särkänniemen elämyskokonaisuuteen kuuluvat tällä hetkellä huvipuisto, akvaario, Näsinneulan näkötorni ja Koiramäen eläinpuisto sekä maamme parhaimpiin ravintoloihin kuuluva Ravintola Näsinneula. Alueelta löytyy myös Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo.
MobilePay lyhyesti
MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuonna 2021 sovelluksella suoritettiin maksuja lähes 2,4 miljardilla eurolla. Maksuja tehtiin 80 % enemmän kuin vuonna 2020. MobilePay A/S, Suomen sivuliike on osa MobilePay-konsernia.