21. lokakuuta 2022

Euroopan komissio on antanut hyväksyntänsä MobilePayn ja Vippsin yhdistymiselle

Kahden mobiilimaksuyrityksen, MobilePayn ja Vippsin, yhdistyminen on saanut tänään Euroopan komission hyväksynnän. Tulevan uuden yrityksen odotetaan pian aloittavan matkansa kohti Euroopan parhaimman ja kattavimman mobiililompakon luomista.

Rune Garborg Vippsiltä ja Claus Bunkenborg MobilePaylta

Euroopan komissio on tänään hyväksynyt kahden mobiilimaksuyrityksen, MobilePayn ja Vippsin, yhdistymisen. Päätös perustuu Danske Bankin ja norjalaisen Vippsin takana olevan pankkiyhteenliittymän välillä tehtyyn sopimukseen mobiilimaksuyritysten, MobilePayn ja Vippsin, yhdistämisestä. Uuden yrityksen odotetaan aloittavan toimintansa 1.11.2022.

Yhdistymisen seurauksena syntyy merkittävä pohjoismainen ja eurooppalainen mobiililompakko.  Vippsin ja MobilePayn piiriin kuuluu jo nyt liki 11 miljoonaa käyttäjää ja yli 400 000 maksupistettä ja verkkokauppaa. Maksutapahtumia tehdään vuosittain noin 900 miljoonaa. 

Tavoitteenamme on luoda Euroopan parhaat ja kattavimmat mobiilimaksupalvelut tarjoava yritys. Perustamme menestyksemme jatkuvaan kasvuun ja innovointiin, jolloin voimme tuottaa hyötyjä sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme”, toteaa Claus Bunkenborg, MobilePayn toimitusjohtaja.

Hybridiorganisaatio yhdistää asiantuntijat yli rajojen

Uuden yrityksen ensimmäisenä tehtävänä on luoda uusi hybridiorganisaatio, joka kattaa kaikki toimipaikat Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Liettuassa.

Rakennamme eri maissa työskentelevistä huippuasiantuntijoistamme virtuaaliset tiimit, jotka jakavat yhteisen visiomme tuottaa asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja tavoitteen tulla tunnetuksi helpon maksamisen markkinajohtajana kaikilla markkinoillamme”, Claus Bunkenborg kommentoi.

Uusi yritys aloittaa myös toimintojen siirtämisen Vippsin teknologia-alustalle. Kaikki maksamisen ratkaisut, käyttäjät ja yritysasiakkaat tulevat toimimaan samalla alustalla.

Claus Bunkenborg, CEO at MobilePay
Kun toimimme yhteisellä alustalla, pystymme yhdistämään investoinnit ja hyötymään tehokkaammin skaalautuvuuden eduista. Tämä taas mahdollistaa sen, että pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja kehittämään parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaillemme nopeammin ja tehokkaammin. Ensisijaisena tavoitteenamme on vahvistaa verkkokaupan ratkaisuja ja mahdollistaa valtioiden rajat ylittävät maksut.

Claus Bunkenborg
CEO, MobilePay

MobilePay jatkaa brändinä

Uusi yritys jatkaa työtään jo tunnettujen brändiensä kanssa, eikä yhdistymisestä siten aiheudu muutoksia Suomessa ja Tanskassa. Uusia ja entistä parempia palveluita on sen sijaan saatavilla aiempaa nopeammin.

Uuden yrityksen omistus jakaantuu niin, että Vippsin omistajapankkien osuus on 72,2 % ja Danske Bankin 27,8 %. Uuden yrityksen pääkonttori sijaitsee Oslossa ja sen toimintaa valvovat Norjan rahoituspalveluiden valvontaviranomaiset.

Uudet kumppanit ovat tervetulleita mukaan

Kun yhdistymisestä ilmoitettiin, useat pankit ja muut mahdolliset kumppanit ovat osoittaneet suurta kiinnostusta tulevaa uutta yritystä kohtaan.

Kun yhdistyminen lähiviikkojen aikana saadaan päätökseen, uusi yritys aloittaa virallisesti toimintansa. Tuolloin olemme valmiita käynnistämään keskustelut niiden pankkien, mobiilimaksuyritysten ja muiden mahdollisten kumppaneiden kanssa, jotka jakavat yhteisen päämäärämme tulla Pohjoismaiden ja Euroopan johtavaksi mobiilimaksuyritykseksi”, summaa Claus Bunkenborg.

Lisätietoja medialle:
Perttu Kröger, maajohtaja, +358 50 5065434 MobilePay A/S, Suomen sivuliike
perttu.kroger@mobilepay.fi