12. maaliskuuta 2024

Vipps ja MobilePay ovat nyt sama sovellus kaikilla markkinoilla - rajat ylittävät maksut mahdollistuvat Pohjoismaissa pian

Tänään Vipps MobilePay otti käyttöön uuden version MobilePay-sovelluksesta 4,5 miljoonalle tanskalaiselle käyttäjälle. Tämä on merkittävä virstanpylväs, sillä nyt sama sovellus on käytössä Tanskassa, Suomessa ja Norjassa. Tämä tulee mahdollistamaan helpot rajat ylittävät maksut.

Kaikki Vipps ja MobilePay sovellukset samassa kuvassa

Vipps ja MobilePay ovat vuoden 2022 fuusionsa jälkeen työskennelleet ahkerasti rakentaakseen yhden sovelluksen ja yhden teknologia-alustan, jota voidaan käyttää kaikkialla Pohjoismaissa. Yhteinen alusta tuo nopeutta kehitystyöhön ja antaa lisää mahdollisuuksia arkea ja maksamista helpottavien ratkaisuiden kehittämiseksi kaikkialle Pohjoismaihin.

Rune Garbing, Vipps MobilePayn toimitusjohtaja
Jos kaikki menee suunnitellusti, voit käyttää MobilePay-sovellustasi myös Norjassa ja Tanskassa ennen kesää. Ruotsi tulee toivottavasti mukaan melko pian sen jälkeen.

Rune Garborg
Vipps MobilePayn toimitusjohtaja

Maanantain ja tiistain välisenä yönä, 12. maaliskuuta, 4,5 miljoonaa tanskalaista siirtyi uudelle alustalle ja sen myötä uuden MobilePay-sovelluksen käyttöön. Yhteensä 11,5 miljoonaa käyttäjää Norjassa, Suomessa ja Tanskassa on nyt yhdistetty yhteiselle alustalle. 

"Maksamisen markkinaa hallitsevat globaalit teknologiajätit. Siksi yhtenäisen pohjoismaisen ratkaisun rakentaminen on meille tärkeää. Yhdistymisen myötä meistä on tullut entistä voimakkaampi pohjoismainen toimija, joka kehittää skaalautuvia ratkaisuja. Niiden avulla olemme valmiimpia kohtaamaan kovan kilpailun. Päämäärämme on olla saatavilla kaikissa maksutilanteissa kaikkialla Pohjoismaissa”, sanoo Garborg.

Pohjoismaiset rajat ylittävien maksujen lisäksi Vipps MobilePay aikoo myöhemmin tänä vuonna lanseerata tap-to-pay -maksamisen sekä iPhonelle että Android-puhelimille kaupoissa, taisteltuaan vuosia vapaan kilpailun puolesta. Yritys odottaa vielä lopullista sopimusta EU-komission ja Applen välillä.

Uusi MobilePay-sovellus lanseerattiin Suomessa tammikuussa ja uuden sovelluksen lanseeraus Tanskassa merkitsee Vipps MobilePaylle onnistuneen yhdistymistyön huipentumista.

“Kulunut vuosi on määrittänyt meitä yrityksenä - olemme asettaneet erittäin kunnianhimoisia tavoitteita. On poikkeuksellisen tiimityön ansiota, että olemme saavuttaneet tavoitteemme. Tämä virstanpylväs on todiste omistautumisesta, lahjakkuudesta ja loistavasta yhteistyöstä yli maarajojen Vipps MobilePaylla. Tämä on erittäin hyvä päivä!”, summaa Garborg.

Lyhyesti Vipps MobilePaysta

Vipps MobilePay on pohjoismainen mobiililompakko, joka yhdistää Norjassa perustetun Vippsin ja Tanskalaislähtöisen MobilePayn. MobilePaylla on Suomessa 2,6 miljoonaa käyttäjää. Vipps MobilePayn tavoitteena on olla paras ja kattavin mobiililompakko Euroopassa. 

Haluamme tarjota käyttäjillemme ja kauppiaillemme asiakasystävällisimmät ja yksinkertaisimmat maksuratkaisut. Yhdistämme 11,5 miljoonaa käyttäjää ja yli 400 000 maksupistettä - sovelluksemme kautta tehdään yli miljardi maksutapahtumaa vuosittain.