2. tammikuuta 2018

Suomalaiset siirsivät MobilePaylla yli 100 miljoonaa euroa vuonna 2017 – kasvua 130 prosenttia

MobilePayllä tehtiin noin 3,7 miljoonaa rahasiirtoa Suomessa vuonna 2017. Kasvun uskotaan jatkuvan vuonna 2018, kun mobiilimaksaminen yleistyy entisestään Suomessa.

Tummalla pohjalla teksti 3 700 000 rahasiirtoa konfetin kanssa

MobilePay jatkaa Suomen suurimpana mobiilimaksamissovelluksena Suomessa. Sovelluksella tehtyjen siirtojen kuukausittainen määrä kasvoi 200 prosenttia vuoden aikana. Joulukuussa sovelluksella tehdään ennätykselliset yli 500 000 rahasiirtoa. Siirretty rahasumma on myös kasvanut nopeasti, ja kuukausittainen summa nousee noin 13 miljoonaan euroon joulukuussa. Tässä on kasvua 130 prosenttia tammikuusta.

Yhteensä MobilePayllä tehdään 3,7 miljoonaa siirtoa Suomessa vuonna 2017. Siirretty rahamäärä nousee yli 100 miljoonaan euroon.

– Mobiilimaksaminen on vähäisempää Suomessa verrattuna muihin Pohjoismaihin, mutta kehitys on nyt nopeaa. MobilePayn käyttö kasvaa voimakkaasti joka kuukausi ja uskomme, että olemme Suomen suurin mobiilimaksamisratkaisu siirtojen määrissä ja euroissa, Noona Puusniekka MobilePaysta sanoo.

MobilePayn käyttö kasvaa nyt aiempaa voimakkaammin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Uusista käyttäjistä vuoden viimeisellä neljänneksellä 35 prosenttia oli Helsingin ulkopuolelta, kun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä osuus oli 20 prosenttia.

Uudet maksupaikat kasvattavat käyttöä vuonna 2018
MobilePay on ainoa maksuratkaisu, joka tarjoaa mobiilimaksuratkaisun kaikkiin tilanteisiin. Se mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.

– Kilpailu mobiilimaksamisessa kiristyy Suomessa. Vielä ei ole selvää, mikä ratkaisu voittaa kilpailun, mutta uskomme, että voittajan täytyy pystyä yhdistämään monikanavaisuus, soveltuvuus kaikkiin älypuhelimiin ja käyttäjien halu käyttää palvelua, Puusniekka sanoo.

MobilePayn käyttö on laajentunut vuonna 2017. Nyt noin 12 prosenttia MobilePayn maksutapahtumista on kuluttajien maksuja yrityksille liikkeissä ja verkkokaupoissa. Osuus kasvaa, sillä jatkuvasti laajentuva joukko yrityksiä ja kauppoja ottaa vastaan maksuja MobilePaylla.