12. helmikuuta 2018

SEB:stä MobilePayn ensimmäinen kumppanipankki Suomessa

Skandinaviska Enskilda Banken SEB on aloittanut MobilePayn kanssa yhteistyön Suomessa. MobilePay on kaikille pankeille avoin mobiilimaksamissovellus, joka toimii pian itsenäisenä yhtiönä.

SEBin ja MobilePayn logot

SEB alkaa tarjota MobilePay-maksuratkaisua yritysasiakkailleen myös Suomessa. Kumppanuus takaa sujuvan mobiilimaksupalvelun SEB:n yritysasiakkaille ja mahdollistaa uusien mobiilipalveluiden kehittämisen yrityksille yhdessä MobilePayn kanssa.

– Mobiilimaksamisesta on tulossa laajasti käytetty maksutapa, joka täydentää perinteistä korttimaksamista. Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä MobilePayn kanssa, koska voimme tarjota yritysasiakkaillemme käyttäjäystävällisimmän, innovatiivisimman ja tehokkaimman mobiilimaksuratkaisun Suomessa, sanoo SEB:n Mikko Sola, Transactions Services -yksikön johtaja Suomessa.

MobilePaysta itsenäinen tytäryhtiö
MobilePay on Danske Bankin omistama maksusovellus, mutta MobilePay-liiketoiminta on tarkoitus siirtää omaan tytäryritykseen myös Suomessa. Tanskassa MobilePay toimii jo omana yhtiönään. Näin MobilePay on neutraali ja läpinäkyvä kumppani kaikilla pankeille myös Suomessa.

– Tanskassa noin 60 eri pankkia on mukana MobilePayssa. Ratkaisua käyttää 90 prosenttia tanskalaisista sekä jo 60 000 yritystä. Ratkaisulla tehtiin Tanskassa yhteensä 230 miljoonaa rahansiirtoa viime vuonna. Tavoittelemme tällaista asemaa myös Suomessa. Toivotamme SEB:n lämpimästi tervetulleeksi mukaan ensimmäisenä kumppanipankkina Suomessa. Kumppanuus tukee kunnianhimoista tavoitettamme olla jatkossakin Suomen suosituin mobiilimaksamisratkaisu, MobilePayn Noona Puusniekka sanoo.

Danske Bank kertoi lokakuussa 2016 avaavansa MobilePay-mobiilimaksusovelluksen kaikkien kiinnostuneiden pohjoismaisten pankkien käyttöön. Yhteistyömallin tavoitteena on kehittää MobilePaysta entistäkin parempi mobiilimaksualusta sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

MobilePay on jatkossakin ilmainen henkilöasiakkaille, ja se on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä. Vuonna 2017 MobilePaylla siirrettiin yli 100 miljoonaa euroa Suomessa. Noin 12 prosenttia MobilePaylla tehtävistä maksutapahtumista on kuluttajien maksuja yrityksille.