13. kesäkuuta 2018

MobilePayn käyttö joukkoliikenteessä kasvaa: nyt voit maksaa myös raiteilla

VR ottaa käyttöön MobilePay-mobiilimaksuratkaisun sovelluksessaan lähiliikenteen osalta. Sovelluksen käyttöä on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös kaukoliikenteeseen. Tanskassa MobilePayn suosio raideliikenteessä on valtava: tällä hetkellä 74 prosenttia Tanskan rautateiden DSB:n sovelluksen kautta ostetuista lipuista maksetaan MobilePaylla.

Ihminen junalaiturin sohvalla istumassa ja tekemässä maksua MobilePay sovelluksella

Mobiilimaksusovellus MobilePaylla voi nyt maksaa myös VR:n lähiliikenteen lippuja. MobilePay tulee maksuvaihtoehdoksi VR Lähiliikenne -sovellukseen. Sovelluksella voi ostaa lippu VR:n liikennöimille lähiliikenteen vyöhykkeille. VR Lähijunat -sovelluksesta voi ostaa lähijunaliikenteen lippuja Riihimäen ja Lahden suuntiin. Tämä koskee R-, T-, D- ja Z-junia.

− Haluamme tehdä lippujen hankkimisen mahdollisimman vaivattomaksi asiakkaillemme. Se tarkoittaa myös yleisempien maksuvaihtoehtojen tarjoamista. MobilePayn kautta tavoitamme Suomen laajimman mobiilimaksamisen yleisön. Uskomme, että voimme parantaa asiakaskokemusta tuomalla asiakkaiden käyttöön tällaisia helppokäyttöisiä maksutapoja, kertoo VR:n digijohtaja Antti Kleemola

Myöhemmin MobilePayn avulla voi maksaa myös VR:n kaukojunien lippuja. VR on tuomassa uusia maksutapoja osaksi kaukolikenteen lippuja osana myyntikanavien ja digitaalisten palveluiden uudistamista. Tavoitteena on, että tämä tapahtuu asteittain vuoden 2018 aikana.  

Tanskassa suuri suosio raiteilla

MobilePay on Suomessa joukkoliikenteen maksuvälineenä myös linja-autoliikenteessä.  Kymmenen kaupungin paikallisliikenteessä lipun voi ostaa sovelluksessa MobilePaylla maksamalla. Tällä hetkellä mukana ovat Turku, Oulu, Kuopio, Lappeenranta, Lahti, Hyvinkää, Ylläs, Jyväskylä, Imatra ja Riihimäki.

Tanskassa MobilePay on erityisen suosittu raideliikenteessä. Tanskan DSB otti MobilePayn maksuvaihtoehdoksi sovellukseensa 2015. Nyt 74 prosenttia sovelluksen kautta ostetuista lipuista maksetaan MobilePaylla. 

MobilePayn johtajan Anniina Heinosen mukaan joukkoliikenne on erittäin sopiva käyttökohde MobilePaylle. 

− Joukkoliikenteessä nopeus, vaivattomuus ja helppous ovat tärkeitä asioita, kun kuluttajat hankkivat matkalippujaan. Harvalla on mukanaan nykyään käteistä lipun ostamiseen. MobilePaylla maksaminen on vaivatonta, sillä se onnistuu pelkällä puhelimella ilman verkkopankkitunnuksia. MobilePay on myös kaikkien pankkien asiakkaille avoin ja ilmainen sovellus, joka toimii Android- ja iPhone-älypuhelimissa, toteaa Heinonen.

MobilePay on johtava mobiilimaksusovellus Suomessa. Se on ladattu lähes miljoona kertaa ja sillä on noin puoli miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Tietoa MobilePaysta

  • MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, suurin fyysisten ja verkkokauppojen maksutapahtumien osalta.
  • Viime vuonna siirrot kasvoivat 36 %. Niitä tehtiin yhteensä 235 miljoonaa kappaletta. Euroissa siirretty rahasumma oli 8,6 miljardia euroa.
  • Sovellus toimii Android- ja iPhone-älypuhelimissa, kaikilla korteilla ja kaikilla maksutapahtumilla, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa ja toistuvissa maksuissa.
  • Tanskassa ja Suomessa MobilePaylla on 4,2 miljoonaa käyttäjää ja 82 000 kauppiasta asiakkaana.
  • Suomessa MobilePaylla siirrettiin 100 miljoonaa euroa vuonna 2017 3,8 miljoonalla siirrolla. MobilePay on johtava mobiilimaksuratkaisu Suomessa käytöllä ja käyttäjämäärissä mitattuna.
  • MobilePaylla Suomessa tehdyt siirrot kasvoivat viime vuoden aikana kuukausitasolla tammikuusta joulukuuhun 200 prosenttia. Kasvun uskotaan jatkuvan erittäin nopeana myös vuonna 2018.

Tietoa VR Lähiliikenne -sovelluksesta

  • VR Lähijunat -mobiilisovellus on mukavin, nopein ja helpoin tapa ostaa lähiliikenteen liput.
  • Veturi-tunnuksilla kirjautuessa liput saa muutamalla klikkauksella ja sovellus tunnistaa mistä olet lähdössä. 
  • Se oppii useimmin kuljetut reittisi ja osaa ehdottaa niitä sinulle. Näin lipun ostaminen nopeutuu ja helpottuu entisestään.
  • Lue lisää VR Lähiliikenne -sovelluksesta