30. marraskuuta 2018

MobilePay laajentaa tarjontaansa tunnistamisratkaisuun

MobilePay alkaa tarjota Suomessa tunnistamisratkaisua vuonna 2019. Ratkaisua pilotoidaan parhaillaan Tanskassa. MobilePay on Suomen johtava mobiilimaksuratkaisu. Sitä käyttää erilaisissa maksutapahtumissa jo lähes 800 000 suomalaista, joten myös tunnistamisratkaisu tulee olemaan laajalti suomalaisten yritysten ja yhteisöjen hyödynnettävissä.

MobilePay logo vaalealla taustalla

Vuonna 2019 Suomessa käyttöön tuleva MobilePay Connect -tunnistamisratkaisu antaa MobilePay-käyttäjille mahdollisuuden hallinnoida tietojaan ja niiden käyttöä. Käyttäjän tiedot ovat turvassa MobilePay-sovelluksessa ja käyttäjä voi itse päättää, mihin niitä käytetään. Ratkaisu on jo käytettävissä Tanskan neljälle miljoonalle MobilePay-käyttäjälle.

Käyttäjä voi välittää tietonsa MobilePay-sovelluksesta esimerkiksi palveluihin kirjautumista varten ja antaa suostumuksensa tietojensa välittämiseen sovelluksessa, MobilePay-maksuratkaisuista tutulla pyyhkäisyllä. Tämä säästää vaivaa, kun käyttäjän ei tarvitse enää syöttää nimeään, osoitettaan, sähköpostiaan tai maksutietojaan erikseen jokaiseen palveluun.

”Helppokäyttöisyys tuo lisäarvoa sekä yrityksille että kuluttajille. Näimme tällaisen palvelun hyödyt, kun lanseerasimme WeShare-kulujenjakosovelluksen. 98 prosenttia WeSharen käyttäjistä rekisteröi tietonsa MobilePayn kautta sen sijaan, että olisi syöttänyt kaikki tiedot palveluun manuaalisesti. WeSharella on yhteensä yli 500 000 käyttäjää Tanskassa ja Suomessa. Yrityksen näkökulmasta tunnistamisratkaisu madaltaa rekisteröitymiskynnystä ja helpottaa asiakashankintaa”, sanoo toimitusjohtaja Anniina Heinonen MobilePay Suomesta.

Käyttäjien tunnistaminen turvallisella tavalla on luonnollinen osa pankki- ja maksupalveluita. Näiden palveluiden tarjoajilla on siten hyvät edellytykset tarjota myös tunnistamiseen liittyviä lisäpalveluita, joiden merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa.

”Uskon, että maksuratkaisujen ja helpon tunnistuksen yhdistyminen on globaali trendi. MobilePaylla on tunnettuna ja tietoturvallisena toimijana paljon annettavaa tähän kenttään suomalaisille kuluttajille ja yrityksille”, Heinonen sanoo.

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla kortteilla ja kaikilla maksutapahtumilla, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöiden varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.