29. joulukuuta 2019

MobilePayn uusi vuosikymmen alkaa vahvalta pohjalta – maksuja pyyhkäistiin tänä vuonna yli 620 miljoonalla eurolla

MobilePay juhlii vuosikymmenen vaihdetta ennätyksellisillä kasvuluvuilla. Jo lähes 1,2 miljoonaa suomalaista on ottanut Suomen suosituimman mobiilimaksusovelluksen käyttöönsä. Yrityksen tavoitteena on jatkaa käyttäjiensä arjen helpottamista uudella vuosikymmenellä rivakalla otteella.

Tumman liilalla taustalla MobilePayn logo, konfettia ja teksti + 600 milj. euroa

Vuosi 2019 oli MobilePaylle ennätyksellinen, mikä näkyy erityisesti uudempien käyttötapojen suosion merkittävässä kasvussa. MobilePayn käytöstä jo liki kolmannes tapahtuu myymälöissä ja verkkokaupoissa. Tänä vuonna mukaan saatiin yli 7 000 uutta ostopaikkaa, ja MobilePayta voikin käyttää jo yli 20 000 myymälässä ja verkkokaupassa ympäri Suomen.

– Uusien maksupaikkojen suosion kasvu kertoo siitä, että MobilePay aidosti sopii kaikenlaisiin arjen maksutilanteisiin. Jokapäiväisen elämän helpottaminen näkyy kasvussa, sillä kaupoissa on tehty ostoksia jo 150 miljoonan euron edestä, mikä on 300 % enemmän kuin vuosi sitten, MobilePay Finlandin CEO Anniina Heinonen iloitsee.

Käyttäjämäärien vahvasta kasvusta kertoo myös se, että MobilePay oli vuonna 2019 Suomen kolmanneksi ladatuin iPhone-sovellus, ainoana finanssialan sovelluksena 15 suosituimman joukossa. 

Uudenvuoden juhliin mennessä sovelluksella on pyyhkäisty liikkeelle yli 20 miljoonaa maksua. Se on selvä parannus vuoden 2018 lukuihin, 9 miljoonaan käyttökertaan. Käyttökertojakin vikkelämmin kasvu näkyy MobilePayn kautta käytetyissä rahasummissa.

– Viime vuonna sovelluksen kautta hoidettiin 260 miljoonan euron edestä maksuja. Tälle vuodelle numerot ovat vaihtaneet paikkaa, ja käyttäjämme ovat hoitaneet arkensa maksuja palvelumme avulla jo huikeat 620 miljoonaa euroa, Heinonen taustoittaa. 

Mikäli kasvu jatkuu samaan tahtiin, vuonna 2020 MobilePayn kautta liikkuu Suomessa jo yli miljardi euroa. Vuosikymmenen alkaessa panostetaan erityisesti siihen, että MobilePay saadaan yhä laajemmin käyttöön suurissa yrityksissä. Lisäksi MobilePay jatkaa uusien kuluttajan arkea helpottavien maksuinnovaatioiden kehittämistä muun muassa WeSharen näyttämällä tiellä.

Nykyisellään MobilePay on käytössä muun muassa S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa, K-Citymarketeissa, VR:n mobiilisovelluksessa, Woltin tilauksissa, Hartwallin juoma-automaateilla ja verkossa esimerkiksi Lippu.fi:n, Gigantin, Finnkinon ja Ikean nettikaupoissa. 

– Lupauksemme uudelle vuodelle on selvä: teemme kovasti töitä sen eteen, että arki on mahdollisimman mutkatonta. Ensi vuonna lompakon voi yhä useammin jättää huoletta kotiin, kun MobilePaylla pärjää kaikenlaisissa arjen tilanteissa, Heinonen sanoo.
 

Lisätietoa

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla korteilla ja kaikissa maksutapahtumissa, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, sovelluksissa, kansalaisjärjestöjen varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia. Vuoden 2019 kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana tehtyjen siirtojen määrä kasvoi 129 prosentilla verrattuna vastaavaan ajanjaksoon 2018.