27. marraskuuta 2023

Jälleen uusi Black Week -ennätys – MobilePayn Black Weekin kasvu yli 43% edellisvuoteen verrattuna

Mobiilimaksamisen suosio on kasvanut viime vuosina verkkokaupassa nopeasti. Helppo ja nopea maksutapa on löydetty kaikissa ikäryhmissä ja valtaosa verkko-ostoksista tehdään puhelimella. MobilePaylla on Suomessa yli 2,5 miljoonaa käyttäjää.

Verkkokaupan loppuvuoden kohokohta, Black Week -alennusviikko, houkutti yleisestä taloustilanteesta huolimatta ja MobilePayn kautta maksettiin ostoksia yhteensä yli 43 miljoonalla eurolla. MobilePay on maksutapana Suomessa jo yli 17 500 verkkokaupassa. 

Black Week päättyi sunnuntaina 26.11 ja euromääräinen kasvu viime vuoteen verrattuna (tarkasteluvälillä 20.11.–26.11.), oli 43 % MobilePayn kautta maksetuissa verkko-ostoksissa. 
Eniten kiinnostivat elektroniikka, muoti ja sisustaminen. 

Tänäkin vuonna voi selvästi nähdä, että yhä useampi suomalainen on valinnut MobilePayn maksutavaksi Black Weekin aikana tekemissään verkko-ostoksissa. Haluamme tehdä maksamisesta helpon helppoa ja on vuosi toisensa jälkeen ilo huomata, että yhä useampi luottaa meihin.” sanoo Sirpa Nordlund, Vipps MobilePay A/S, Suomen sivuliikkeen maajohtaja.

Tänä vuonna asiakkaita kiinnostivat eniten elektroniikka, muoti ja sisustaminen

Myös Varsinaisen Black Fridayn rahaliikenteen osalta päästiin jälleen uuteen ennätykseen. Perjantain, 24.11.2023, aikana MobilePaylla maksettujen verkkokauppaostojen volyymi oli yli 10,5 miljoonaa euroa, kasvua tuli viime vuoteen nähden 39%. Transaktioiden määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna 28%.


Saamme asiakkailtamme suoraa palautetta, jos MobilePay ei ole valittavana maksutavaksi heidän käyttämässään verkkokaupassa. Tämänkin vuoden lukujen valossa voi todeta, että MobilePay kannattaa ehdottomasti ottaa maksutavaksi omaan verkkokauppaan ja varmistaa, että maksutapa on näkyvästi esillä.”, Nordlund jatkaa: 
Tänä vuonna asiakkaita kiinnostivat eniten elektroniikka, muoti sekä sisustamiseen liittyvät ostokset.” 

Black Friday esiteltiin Suomessa vuonna 2011 ja 2013 se oli jo suuremman yleisön tiedossa. MobilePay on tarjonnut helppoa mobiilimaksua verkkokauppaan vuodesta 2016 lähtien. 

Mobiilimaksu on yhä useamman asiakkaan ensimmäinen valinta maksutavaksi verkkokaupassa. Tänä vuonna asiakkaamme ovat varmasti keskittäneet ostoksia edeltäviä vuosia enemmän ja vertailleet tarjouksia. Maksutavan kasvu on silti kiistaton.” Nordlund kertoo. 

Uusi MobilePay-sovellus lanseerataan ensi vuonna 

MobilePay on yhdistynyt norjalaisen mobiilimaksuyhtiö Vippsin kanssa. Uuden yrityksen tavoitteena on rakentaa kattavin Pohjoismaalainen mobiililompakko. Vipps MobilePaylla on yhteensä 11 miljoona käyttäjää ja yli 400 000 maksupistettä Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Yhtiö on yksi Euroopan merkittävimmistä mobiilimaksamisen palveluntarjoajista.

Ensi vuonna esittelemme suomalaisille uuden MobilePay-sovelluksen ja sen mahdollisuudet. Uusi sovellus julkaistaan aikaisintaan tammikuun lopulla ja odotamme jo innolla, että pääsemme kertomaan uuden sovelluksen mukanaan tuomista ratkaisuista – niin käyttäjillemme kuin kauppiasasiakkaillekin.”, Nordlund iloitsee.