Kauppiasportaali

Visit the Vipps MobilePay portal

Mikä on kauppiasportaali?

Kauppiasportaali on itsepalveluportaali, jossa voit esimerkiksi tarkastella yrityksellesi tulleita maksuja sekä hallinnoida eri tapoja hyväksyä maksuja MobilePayn kautta. Voit myös ladata tiedostoina koosteen saamistasi maksutapahtumista.

Vippsin ja MobilePayn yhdistymisen myötä uusi yritysnimemme on Vipps MobilePay. Kauppiasportaaliin pääsyä varten yritykselläsi on oltava kauppiassopimus Vipps MobilePayn kanssa.  Kauppiasportaaliin rekisteröitymisen yhteydessä luodaan Pääkäyttäjä, joka voi kirjautua sisään ja lisätä muita käyttäjiä eri käyttöoikeuksilla.

 • Helppoa hallinointia

 • Yleiskatsaus MobilePay-maksutapahtumiisi

 • Useamman käyttäjän kirjautuminen

Mitä kauppiasportaalilla voi tehdä?

 

VMP Portal login for a finnish merchant

Rekisteröityminen kauppiasportaaliin

Rekisteröityminen kauppiasportaaliin on helppoa. Vahvista henkilöllisyytesi rekisteröitymisen aikana luodaksesi kauppiassopimuksia, tilataksesi maksuratkaisuja tai –palveluja sekä saat pääsyn nykyisiin yrityksiisi ja niiden myyntipaikkoihin.

Jatka napsauttamalla nuolia nähdäksesi kaikki portaalin ominaisuudet.

Näe päivän myynnit ja muut tärkeät numerot suoraan etusivulta

Kun kirjaudut sisään kauppiasportaaliin, sinulle aukeaa portaalin etusivu (katso esimerkki). Etusivulta voit tarkastella muun muassa päivän myyntiä sekä nähdä tärkeät uutiset ja ilmoitukset. 

 

Oikeassa yläkulmassa näet käyttäjänimesi, tukilinkit ja halutessasi voit vaihtaa portaalin kieltä. Kauppiasportaalissa kieleksi voit valita tällä hetkellä suomen, englannin, tanskan tai norjan.  

 

Päävalikon yläpuolelta näet yrityksesi nimen. Jos sinulla on pääsy useampaan yritykseen, voit klikata yrityksen nimeä nähdäksesi muut yrityksesi ja siirtyä tarkistelemaan niiden tietoja. Tästä valikosta pääset halutessasi myös luomaan uuden kauppiassopimuksen. 

 

Vasemmanpuoleisesta valikosta pääset tutkimaan portaalin eri sivuja. 

Seuraa myyntiäsi

Vasemmanpuoleisessa valikossa olevasta Maksutapahtumat-kohdasta näet yleiskatsauksen kaikista maksutapahtumista. Voit suodattaa tapahtumia esimerkiksi myyntipaikan tai ajanjakson mukaan. Voit myös etsiä yksittäisiä maksutapahtumia. 

 

Klikkaamalla tiettyä tapahtumaa näet kaikki kyseisen tapahtuman tiedot. 

Siirrot

Kohdasta Raportit löydät yleiskatsauksen päivittäisistä siirroista ilmoittamallenne pankkitilille. Voit myös ladata raportin siirtojen yleiskatsauksella. 

Näe käytössänne olevat maksuratkaisut

Vasemmanpuoleisesta valikosta näet kaikki käytössänne olevat myyntipaikat ja maksuratkaisut, jotka on jaoteltu kahteen eri osioon: liikkeessä maksamiseen ja verkossa maksamiseen. Näet molemmat tai vain toisen näistä, riippuen maksuratkaisuistasi sekä käyttöoikeuksistasi.  

 

Hallinnoi tuotteitasi ja myyntipaikkojasi valitsemalla ne valikosta. 

 

Jos haluat lisätä uusia maksuratkaisuja tai maksupaikkoja, valitse lisää ratkaisu. Täältä näet saatavilla olevat maksuratkaisut ja voit helposti tilata juuri ne ratkaisut, joita yrityksesi tarvitsee.

Hallinnoi käyttäjiä

Haluatko lisätä uuden käyttäjän yritykseen tai myyntipaikkaan? Valikon kohdasta Käyttäjät voit lisätä uusia käyttäjiä kauppiasportaaliin.

Hallitse yrityksen tietoja

Yritysprofiilissa näet yrityskohtaisia tietoja sekä kauppiassopimuksesi Vipps MobilePayn kanssa. Voit myös hallita tietoja yrityksen tosiasiallisista edunsaajista, PEP-henkilöistä (poliittisesti vaikutusvaltaisista henkilöistä) sekä yrityksesi myymistä tuotteista ja/tai palveluista. Huomaathan, että tietojen tulee olla ajan tasalla.

Useamman henkilön kirjautuminen portaaliin

Henkilölle, joka on rekisteröinyt yrityksenne kauppiasportaaliin myönnetään automaattisesti Pääkäyttäjä-rooli.  

Pääkäyttäjänä olet vastuussa muiden käyttäjien käyttöoikeuksien lisäämisestä sekä hallinnoinnista. Voit helposti lisätä uusia käyttäjiä sekä antaa heille sopivat roolit ja käyttöoikeudet. 

Määrittämällä käyttäjille eri roolit ja käyttöoikeudet mahdollistat kollegoillesi pääsyn tarvittaviin tietoihin. Arkaluonteiset tiedot ja asetukset ovat vain niiden henkilöiden käsissä, joilla on syy käsitellä kyseisiä tietoja. Pääkäyttäjän vastuulla on varmistaa se, että portaaliin lisätyillä käyttäjillä on yhteys yritykseen.

Tutustu yksittäisiin rooleihin ja niiden käyttöoikeuksiin tarkemmin alta.  

Roolit ja käyttöoikeudet

Portaaliin on mahdollista luoda käyttäjiä kolmella eri roolityypillä: 

 • Pääkäyttäjä 
 • Ylläpitäjä
 • Käyttäjä 

Näiden käyttäjäroolien lisäksi Pääkäyttäjä voi myöntää lisäoikeuksia Ylläpitäjille ja Käyttäjille, kuten oikeudet hallinnoida myyntitapahtumia tai kehittäjäoikeudet. 

Pääkäyttäjällä on oikeudet muokata ja katsella kaikkia tietoja, kuten:

 • Kutsua käyttäjiä ja hallinnoida heidän käyttöoikeuksiaan 
 • Muokata yrityksen tietoja 
 • Muokata yrityksen pankkitilejä ja myyntipaikkoja 
 • Hallinnoida maksutapahtumia ja palauttaa maksuja 
 • Lähettää maksupyyntöjä 
 • Hallinnoida API-asetuksia


Ylläpitäjällä on seuraavat käyttöoikeudet: 

 • Myyntipaikkojen muokkaaminen 
 • Maksutapahtumien tarkastelu 
 • Maksupyyntöjen lähettäminen

Lisäksi Ylläpitäjä voi saada Pääkäyttäjältä seuraavia lisäoikeuksia: 

 • Maksutapahtumien hallinnointi: maksujen peruutus, palautus ja veloitus sekä maksupyyntöjen lähettäminen myyntipaikoissa, joihin hänet on lisätty. 
 • Kehittäjän oikeudet: API-avainten hakeminen, STFP-käyttäjien luominen sekä MobilePay Loginin määrittäminen olemassa oleviin myyntipaikkoihin, joita käytetään verkossa maksamiseen. 


Käyttäjällä on seuraavat käyttöoikeudet niihin myyntipisteisiin, joihin hänet on lisätty:

 • Maksutapahtumien tarkastelu 
 • Maksupyyntöjen lähettäminen

Lisäksi Käyttäjä voi saada Pääkäyttäjältä seuraavia lisäoikeuksia: 

 • Maksutapahtumien hallinnointi: maksujen peruuttaminen, palautus ja veloitus sekä maksupyyntöjen lähettäminen myyntipaikoista, joihin käyttäjä on lisätty.
 • Kehittäjän oikeudet: API-avainten hakeminen, STFP-käyttäjien luominen ja MobilePay Loginin määrittäminen olemassa oleviin myyntipaikkoihin, joita käytetään verkossa maksamiseen. 


Raportit

Voit ladata erilaisia tiedostoja kauppiasportaalista helpottaaksesi myyntien ja siirtojen tarkastelua.

Löydät kaikki raportit vasemmanpuoleisesta valikosta kohdasta Raportit. 

Tietojen tai logon lisääminen myyntipaikkaan

Voit halutessasi vaihtaa yrityksesi logon, nimen tai pankkitilin tiedot suoraan kauppiasportaalissa.

Jos haluat muokata tietoja, siirry kyseiseen kohtaan portaalissa ja valitse myyntipaikka, jota haluat muokata. Muokkaa haluamiasi tietoja ja tallenna muutokset. 

Myyntipaikkojen logon lisääminen kauppiasportaaliin auttaa asiakkaitasi tunnistamaan yrityksesi helpommin sekä tekee profiilistasi luotettavamman näköisen sovelluksessa.