Miten laskut ja toistuvat maksut toimivat?

Voit valita MobilePayn maksuvaihtoehtona toistuville maksuille tai kauppiaan aloittamille maksuille. Jos annat kauppiaalle luvan veloittaa maksu MobilePayn kautta hyväksymällä kauppiaan tarjoaman maksusopimuksen, maksu veloitetaan automaattisesti oikeana ajankohtana, edellyttäen että varoja on käytettävissä.

Et voi hylätä yksittäistä maksua sovelluksessa. Jos haluat hylätä yksittäisen maksun tai tauottaa sopimuksen, olethan yhteydessä kauppiaaseen. Katso alta ohjeet maksusopimuksen lopettamiseen.

Näin luot uuden toistuvan maksun MobilePayn kautta:

Etsi maksuvaihtoehto “MobilePay” kauppiaan kotisivuilla tai heidän sovelluksessaan. MobilePay näkyy maksuvaihtoehtona tilauksille tai muille toistuville maksuille samalla tavalla kuin maksukortit tai suoraveloitukset. 

Lasku tai toistuva maksu ei ole mennyt läpi:

Jos toistuva maksu MobilePayn sovelluksessa ei ole mennyt läpi, tähän voi olla monta syytä. Voi esimerkiksi olla, että maksukorttisi on vanhentunut tai ettei kortillasi ole riittävästi katetta.

Saat yhteenvedon toistuvista maksuistasi sovelluksessa: 

  1. Avaa sovellus
  2. Napauta Tapahtumat näytön alalaidassa
  3. Valitse Toistuvat maksut

Jos pääset vielä muokkaamaan maksua, tee se. Voit muun muassa vaihtaa maksutapaa tai lisätä kortillesi rahaa. Huomaa, että jos maksua ei pääse muokkaamaan eikä sitä ole suoritettu, sinun tulee olla yhteydessä kauppiaaseen sopiaksesi muusta maksutavasta.

Näin lopetat toistuvan maksusopimuksen:

Jos et enää halua maksaa automaattisesti MobilePayn kautta, voit lopettaa sopimuksen toistuvalle maksulle MobilePayn sovelluksen kautta.

  1. Avaa sovellus
  2. Napsauta Tapahtumat
  3. Valitse Toistuvat maksut
  4. Avaa haluamasi sopimus
  5. Napsauta Lopeta sopimus

Huomaathan, että toistuvan maksusopimuksen lopettaminen sovelluksessa tarkoittaa vain, ettet enää käytä MobilePayta sinun ja kauppiaan välisen sopimuksen mukaisten maksujen maksamiseen. Jos haluat päättää maksusopimuksen tuotteita tai palveluita koskevan sopimuksen kauppiaan kanssa, ota yhteyttä kauppiaaseen.

 

Muut kysymykset kategoriassa Maksaminen eri tilanteissa

Oliko vastauksesta hyötyä?

Jos et löytänyt vastausta etsimääsi, kerrothan siitä meille, jotta voimme lisätä puuttuvan tiedon sivuillemme. Harmillisesti emme pysty vastaamaan tänne kirjoittaasi palautteeseen. Jos tarvitset apua, otathan yhteyttä asiakastukeen. Asiakastuen yhteystiedot löydät sivun alareunasta.