Käytä MobilePayta turvallisesti, kun teet ostoksia verkossa

Siellä, missä liikkuu rahaa, liikkuvat myös huijarit. Kun opit tunnistamaan vilpilliset toimijat, on sudenkuopat helppo välttää.
Betaling med MobilePay Online i en online demo butik.

Tunnista väärennetty verkkokauppa

Tunnista väärennetty verkkokauppa tästä löytyvien vinkkien avulla ja vältä huijatuksi joutuminen. 

  • Tarkista verkkokaupan ”Tietoja meistä”-osio. Väärennetyt verkkokaupat näyttävät usein hyvin aidoilta, ne eivät yleensä kerro juurikaan itsestään. Tarkista siis, löytyykö verkkokaupan sivustolta ”Tietoja meistä” –osiota lainkaan ja millainen se on sisällöltään. 
  • Superedullisia merkkituotteita. Monet väärennetyt verkkokaupat mainostavat kalliita merkkituotteita, kuten Nike, Gucci tai Timberland hyvin edulliseen hintaan. Kalliita, usean sadan euron hintaisia laukkuja voidaan tarjota muutamalla kympillä. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei se yleensä olekaan.  
  • Löytyykö sivustolta kirjoitusvirheitä? Suurin osa vilpillisten verkkokauppojen teksteistä on käännetty käännösroboteilla. Tästä syystä vilpillisen verkkokaupan teksteissä vilisee kirjoitusvirheitä ja kömpelöitä ilmaisuja. 
  • Tarkista verkkokaupan sivun URL-osoite. Vastaako selaimen osoiterivillä URL-osoite verkkokaupan nimeä? Useat väärennetyt verkkokaupat käyttävät vanhaa URL-osoitetta, joka ei vastaa mitenkään verkkokaupan nimeä tai sen tarjoamia tuotteita.
Tyttö tabletilla.

Vältä huijauksia, kun maksat MobilePaylla

Kun ostat käytettyä tavaraa yksityishenkilöltä

  • Kun ostat käytettyä tavaraa yksityishenkilöltä ja haluat välttyä ostamasta varastettua tavaraa, maksa ostoksesi aina MobilePaylla. MobilePay on yhteydessä väestörekisterikeskukseen ja käyttäjien pankkitileihin, joten myyjä on helposti jäljitettävissä. Varastetun tavaran myyjät eivät halua joutua tällaiseen tilanteeseen. 
  • Sovi aina tapaaminen ostaessasi käytettyjä tavaroita – näin voit varmistua tavaran kunnosta ennen maksamista.
  • Jos ostat aineettomia tuotteita, esimerkiksi virtuaalisia konsertteja tai tietokonepelien ominaisuuksia, tarkista, onko myyjällä virallinen myyntikanava jälleenmyynnille. Muiden kuin virallisten myyntikanavien kautta ostamiseen sisältyy aina riski tulla huijatuksi. 
  • Huomioithan, jos kerrot myyntialustoilla hakevasi jotain tiettyä tuotetta, se saattaa herättää huijareiden kiinnostuksen. 
  • Onko jokin liian hyvää ollakseen totta? Luultavasti se myös on. Suhtaudu kriittisesti, jos tavaraa myydään normaalia hintaa huomattavasti edullisemmalla hinnalla.