Minkä takia näytätte koko nimeni, ettekä vain etu- ja sukunimeäni?

MobilePay-sovelluksessa käyttäjän koko nimi tulee osaksi käyttäjäprofiilia ja maksutapahtumia. Tämän ansiosta sinun on jatkossa helpompi tunnistaa, kenelle olet lähettämässä rahaa tai keneltä olet vastaanottamassa rahaa. Käyttäjänimen lisääminen ei ole ole mahdollista.

Muutoksen tavoitteena on parantaa MobilePay-sovelluksen turvallisuutta.  Läpinäkyvyyden ansiosta MobilePayn väärinkäyttö on jatkossa entistäkin hankalampaa, esimerkiksi rikollisilla on vaikeampaa piileskellä keksittyjen nimien takana. Ymmärrämme kuitenkin, että jotkut käyttäjämme ovat halunneet käyttää käyttäjänimeä ja joillekin tämä muutos voi tuntua tarpeettomalta. Asiakkaan koko nimen näyttäminen osana maksutapahtumaa on myös yleinen käytäntö monissa pankkipalveluissa Suomessa.

Jos haluat käyttää MobilePayta, mutta et halua muiden käyttäjien näkevän koko nimeäsi– neuvomme sinua olemaan varovainen sen suhteen, kenelle annat puhelinnumerosi. Nimen salaaminen MobilePay-sovelluksessa ei ole siis mahdollista. Jaa puhelinnumerosi vain sellaisten henkilöiden kanssa, joihin luotat. MobilePayn hakutoiminto toimii ainoastaan puhelinnumerolla. Jos henkilöllä ei ole sinun puhelinnumeroasi, hän ei pysty löytämään sitä nimelläsi. Hakemalla nimeä näet ainoastaan ne käyttäjät, jotka olet jo aiemmin lisännyt yhteystietoihisi.

Saamme viralliset nimitietosi Digi- ja väestötietorekisteristä rekisteröityessäsi MobilePayn käyttäjäksi. Tarkistamme nimitietosi säännöllisin väliajoin, jotta asiakastietosi pysyvät ajan tasalla.

Muistathan, että MobilePay-sovelluksessa voit halutessasi estää sellaisia käyttäjiä, joilta et halua vastaanottaa rahaa, rahapyyntöjä tai viestejä.

 

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Muut kysymykset kategoriassa Turvallisuus

Oliko vastauksesta hyötyä?

Jos et löytänyt vastausta etsimääsi, kerrothan siitä meille, jotta voimme lisätä puuttuvan tiedon sivuillemme. Harmillisesti emme pysty vastaamaan tänne kirjoittaasi palautteeseen. Jos tarvitset apua, otathan yhteyttä asiakastukeen. Asiakastuen yhteystiedot löydät sivun alareunasta.