Miten nopeasti siirto tapahtuu?

MobilePay lähettää rahat vastaanottajalle reaaliaikaisesti. Rahat siirtyvät reaaliaikaisesti myös viikonloppuisin. Otathan huomioon, että vastaanottajan pankin tulee olla mukana reaaliaikaisten maksujen järjestelmässä, jotta siirto näkyy vastaanottajan tilillä reaaliaikaisesti. 

Suuri osa suomalaisista pankeista on liittynyt reaaliaikaiset maksut palveluun, muun muassa OP, Danske Bank, Nordea, POP Pankit, S-Pankki ja Säästöpankit ovat jo mukana. Voit tarkistaa omasta pankistasi, kuuluuko se (SEPA Instant Credit Transfer) palvelun piiriin. 

Jos maksun saajan tili ei ole mukana reaaliaikaisten maksujen palvelussa, pankkipäivinä ennen kello 16.30 tehdyt maksut ovat lähettäjän ja vastaanottajan pankista riippumatta perillä saman päivän aikana. Iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä tehdyt maksut ovat vastaanottajalla seuraavan pankkipäivän aikana. 
Jos maksua ei voida jostain syystä siirtää reaaliaikaisesti, ei hätää, maksusi on kuitenkin lähtenyt matkaan ja rahat saapuvat vastaanottajalle yleensä viimeistään seuraavan pankkipäivän aikana. 

 

Muut kysymykset kategoriassa Käyttö

Oliko vastauksesta hyötyä?

Jos et löytänyt vastausta etsimääsi, kerrothan siitä meille, jotta voimme lisätä puuttuvan tiedon sivuillemme. Harmillisesti emme pysty vastaamaan tänne kirjoittaasi palautteeseen. Jos tarvitset apua, otathan yhteyttä asiakastukeen. Asiakastuen yhteystiedot löydät sivun alareunasta.